Gå til sidens hovedinnhold

Helseministeren skryter av Lillehammer

Artikkelen er over 10 år gammel

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen kaller Lillehammer en foregangskommune

Torsdag var Helse- og omsorgsministeren på besøk ved Skårsetlia bo- og servicesenter. Bakgrunnen for besøket var for å se på løsningen med forsterket omsorgsbolig hvor beboerne betjenes av både en fast bemanning og supleres med hjemmetjenesten.

Per i dag har senteret tolv slike plasser og det er planlagt 20 nye.

Under besøket fikk statsråden hilse på flere av beboerne ved bo- og servicesenteret, og hun var full av lovord om tilbudet til de eldre og pleietrengende.

- Lillehammer er et godt eksempel på hvordan man kan drive omsorgsboliger. De kan godt kalles en foregangskommune, sier Strøm-Erichsen til GD.

Hun er spesielt imponert av fleksibiliteten og den helhetlige satsingen, og nevner spesielt fokuset på demenspasientene.

Statsråden fikk besøke leiligheten til Anne Ruud (51) som har en av de forsterkede omsorgsboligene.

Ruud synes det var stas både med besøk av statsråden og boligen sin, men hadde likevel noen savn. Blant annet var det for mange gamle mennesker ved senteret, og hennes helsesituasjon gjør det økonomisk vanskelig å være med på sosiale aktiviteter.

Helse- og omsorgsministeren hadde forståelse for problemstillingen.

- Det kan hende dette er et problem for mindre kommuner hvor det er færre personer i samme situasjon. Men jeg har inntrykket av de forsøker å gjøre noe med problemet, sier Strøm-Erichsen før hun legger til:

- Men på eldreomosorgen er Lillehammer hvertfall gode!

Stortingsrepresentant for Oppland Arbeiderparti og andre nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Tore Hagebakken, var godt fornøyd med besøket til ministeren.

- Det er viktig for statsråden å se gode eksempler på hvordan omsorgsutfordringene kan løses.