Sykehusstreiken trappes opp for åttende gang

Omkonflikten fortsettervil 628 leger, psykologer, ingeniører, jurister, økonomer, samfunnsvitere og tannleger være i streik.

Omkonflikten fortsettervil 628 leger, psykologer, ingeniører, jurister, økonomer, samfunnsvitere og tannleger være i streik. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ytterligere 20 ledere og leger tas mandag ut i streik ved Helse Bergen og St. Olavs hospital, opplyser Akademikerne helse.

DEL

Om konflikten fortsetter vil 628 leger, psykologer, ingeniører, jurister, økonomer, samfunnsvitere og tannleger være i streik.

Onsdag går Norges lengste sykehusstreik inn i sin femte uke. Da møtes også partene til tvungen mekling hos Riksmekleren.

– Vi trapper opp streiken for å legge økt press på arbeidsgiver i forkant av meklingen. Akademikerne vil ha et kollektivt vern for den delen av legenes arbeidstid som strekker seg ut over Arbeidsmiljølovens grenser, mens Spekter er opptatt av at sykehusene skal kunne planlegge på lang sikt. Jeg mener det er mulig å finne en løsning som sikrer begge deler, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse.

Frøyland peker på at tillitskrisen mellom arbeidsgivere og arbeidstakere i sykehus har forverret seg for hver dag under streiken som i morgen har vart i 30 dager. Han mener det bare er en forhandlingsløsning som vil starte prosesser som gjenoppbygger denne tilliten.

Akademikerne har i dag 595 medlemmer ved 15 sykehus i streik. Torsdag trappes streiken opp med 13 ledere ved Oslo universitetssykehus. (©NTB)

Artikkeltags