Her er den nye rektoren<br/> ved Nansenskolen

Unn Irene Aasdalen som rektor ved Nansenskolen i august. Bildet er tatt i  Glyptoteket i København.

Unn Irene Aasdalen som rektor ved Nansenskolen i august. Bildet er tatt i Glyptoteket i København. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Det er virkelig en ære for meg å bli gitt denne stillingen. Nå er jeg bare glad og spent før jeg skal begynne.

Det sier filosofihistorikeren Unn Irene Aasdalen. Hun er ansatt som ny rektor ved Nansenskolen i Lillehammer.

Lærer ved Borup

Aasdalen er oppvokst i Blaker på Romerike. Store deler av yrkeslivet sitt har hun bodd i Danmark.

I dag jobber hun som lærer ved den nordiske folkehøyskolen Borup Højskole i København, hvor hun underviser i kunsthistorie og politikk. Unn Irene Aasdalen har også i flere år vært knyttet til Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet. For tiden skriver hun på verket Eros Reborn, om platonske traktater i italiensk renessanse.

Perfekt jobb

– Hva er det som trekker deg til Lillehammer og Nansenskolen?

– Da jeg så jobbannonsen for Norsk humanistisk akademi, tenkte jeg bare ja, den jobben vil jeg søke. Jeg har jobbet med renessansehumanisme i 15 år. Det er ikke ofte det er jobber ledige som til de grader passer mitt fagfelt, sier Aasdalen.Hun har også merket seg at Nansenskolen har linjer for billedkunst, filosofi og skrivekunst. Det er i hennes gate det også. Aasdalens fagfelt strekker seg inn i alle de tre linjene.

Viktig kulturarv

– Har du tenkt over hvordan du ønsker å prege skolen?

– Jeg har mange tanker om den jobben jeg skal gjøre. Men jeg kjenner ikke skolen i detalj ennå, så det har jeg ikke lyst til å si så mye om. Først må jeg gjøre meg kjent.

– Jeg vet bare at Nansenskolen er en veldig bra folkehøgskole og at jeg er stolt over å få anledning til å være med å bære kulturarven etter grunnleggerne Anders Platou Wyller og Kristian Schjeldrup videre. Tematikken de forholdt seg til om dialog og ikkevold er stadig like aktuell, sier Aasdalen, som også har erfaring fra presseyrket.På midten av 90-tallet var hun kulturredaktør i Arbeiderbladet. Tidligere jobbet hun som journalist i Dagbladet og var også innom ukeavisen Ny Tid.

Aasdalen har sin utdannelse fra Københavns Universitet og fra Universitetet i London, Royal Holloway Collage.

– Når går flyttelasset til Lillehammer?

– Det blir i løpet av sommeren, sier Aasdalen, som skal starte i jobben når det nye skoleåret tar til i august. Den nye Nansen-rektoren har to barn og er født i 1963.

Artikkeltags