Det er stortingsrepresentantene som har valgt Solskjær som Årets Peer Gynt. Han får prisen for sin mangeårige innsats i fotballverdenen og for sitt store samfunnsengasjement både nasjonalt og internasjonalt.

- Ole Gunnar er en verdig og flott prisvinner. Jeg har fulgt han i mange år og i mine øyne er han en fantastisk idrettsambassadør. Det er ingen tvil om hvem stemmene gikk til, seier Marit Breivik, leder av nominasjonskomiteen til GD.

- Han bryr seg om mer enn den rent sportslige delen av livet. Han har en veldig tilhengerskare både nasjonalt og internasjonalt, både for sine idrettsprestasjoner, men også for den personen han er. Han virker flott på alle måter og vil passe godt inn i Peer Gynt klubben, sier Breivik.

I begrunnelsen for valget heter det at Solskjær har framstått som en utmerket rollemodell for barn og unge verden over, og at han har engasjert seg sterkt i Unicef. Det trekkes fram at han har fått mange priser og hedersutmerkelser.

I 2008 ble han utnemnt til Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden og i 2007 fikk han Kniksens hederspris. Han har vært ambassadør for Unicef sidan 2003.

Solskjær ble kjent over en hel fotballverden, gjennom sine år i Manchester United. I dag er han trener for reservelaget i samme klubb.

Etter planen skal prisen deles ut 31. juli, under en festforestilling i Vinstrahallen.