Her er Vågå-ulven

Ulv på tur i Skogbygda i Vågå. Det er gjort flere observasjoner i morgentimene lørdag. Nå spør SNO om det var denne som ble skutt torsdasg kveød.

Ulv på tur i Skogbygda i Vågå. Det er gjort flere observasjoner i morgentimene lørdag. Nå spør SNO om det var denne som ble skutt torsdasg kveød. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jørn Magne Stasviken fra Vågå tok dette bildet i dag tidlig, 2 km fra Vågå sentrum.

DEL

VÅGÅ: - Det var "løyle" å se ulven nært hold. Det har jeg aldri gjort før. Den var diger og høgføtt, sier Stasviken, som fikk litt av en naturopplevelse ved 08.15 tiden i Skogbygda i dag morges.

Diger

- Jeg kom kjørende og fikk øye på noe langt framme på vegen. Jøss, dette er for digert til å være hund, tenkte jeg. Og ganske riktig. Det måtte være ulv. Den sprang framfor bilen min kanskje 100 meter før den tok av ved oppkjøringa til et jorde. Der ble den stående - og da tok jeg bildet. Den virket ikke sky i det hele tatt, sier Stasviken.

- Sau i nærheten?

- Nei, ikke det jeg kunne se. Men det er nå i de tider at de slipper den ut, sier han.

Flere observasjoner

Det er gjort flere observasjoner av ulv i Vågå i morgentimene, ifølge avisa Norddalen. Det skal være snakk om to dyr. I går kveld ble to dyr obsert på Dovreskogen også. Det kan være samme individene.

Det er nå gitt fellingstillatelse på ulv i området. Den gjelder i første omgang til 16. mai.

Artikkeltags