Sel formannskap har bevilget 2,50 kroner per innbygger til hjelpearbeidet etter jordskjelvet på Haiti. Forslaget kom fra Eli Johansen, Ap. Hun viste til en lignende bevilgning etter Tsunamikatastrofen i 2004. Rundt 15.000 kroner går til Kirkens Nødhjelp.

Sel utfordrer andre kommuner å gjøre lignende vedtak. Noe Vågå også har gjort:

- "Vågå formannskap løyvde tysdag kr. 1,- pr innbyggjar til hjelpearbeidet i Haiti gjennom Norges Røde Kors. Vi oppfordrar alle andre kommunar til å gjere det same.", skriver Rune Øygard i sitt statusfelt på Facebook i dag.

Og han får rask respons på meldingen:

- En god idé Rune. Skal ta den med på formannskapsmøte i morgen!, skriver en av hans venner i kommentarfeltet.

Totalt blir det rundt 3.750 kroner som går til Haiti fra Vågå, og formannskapet oppfordrer gjennom Kommunenes Sentralforbund alle andre norske kommuner om å følge opp vedtaket og statuere eksempelet som vart fattett i dag.

Skjåk har også gitt penger i dag. LES : Ordførarar-brør ber alle gi til Haiti

Markedssjef Tove Hauge i Redd Barna sier til NTB at hun er veldig imponert over engasjementet for Haiti som vises i sosiale medier som Facebook og Twitter.

"- Hjelp Røde Kors å hjelpe på Haiti. Givertelefonennummer: 820 44 001, Kr 200,-" er en melding mange Facebook-brukere har støtt på denne uka.

Andre meldinger er: "Hjelp Haiti! Leger Uten Grenser 5010.05.53500, Røde Kors 8200.06.08331, Redd Barna 8200.01.05453" , "Haiti skal i år betale like mye i gjeldsnedbetaling som de får av Norge i nødhjelp. Den totale gjeldsbyrden er 3,6 milliarder. Gjelden må slettes. NÅ. Skriv under her:www.kirkensnodhjelp.no" og " ..... oppfordrer deg til å støtte Leger Uten Grenser sitt arbeid for jordskjelvofrene på Haiti. Hjelp Haiti nå".

Grupper som "Støtt nødhjelpsarbeidet på Haiti!" og "Dugnad for Haiti" har mange tusen tilhengere.

– Slike medier har vist seg å være en utrolig effektiv kanal for oss. Responsen her er mye bedre enn på for eksempel avisannonser, sier Hauge til NTB.

Flere norske kjendiser har også engasjert seg for å hjelpe jordskjelvofrene i Haiti med blant annet konserter. Lillehammer-artister stiller Ingrid Olava og Atle Antonsen er blant de norske kjendisene som støtter initiativet.

Ingrid Olava spiller på en støttekonsert på Rockefeller i Oslo søndag 24. januar. Tirsdag 26. januar stiller Atle Antonsen og en rekke andre norske komikere på scenen på Latter i Oslo.