Dagen startet tungt for danseparet fra Otta og Fetsund. De var langt nede på listene etter første kvalifiseringsrunde.

- Etter hvert som dagen gikk satt elementene bedre og bedre, forteller de to, som var ett av seks par i finalen lørdag 9. november. Konkurrenter fra Russland, Polen, Tsjekkia og Norge kjempet om tittelen.

- Over all forventning
Olstad og Berg var første par ut og prikket inn en feilfri runde.
- Vi hadde en god følelse, men at det skulle bli pallplass var over all forventning, sier de i en pressemelding.

Seieren gikk til det polske paret, Jacek Tarcylo og Anna Miadzelec. Fjorårets mestere fra Russland måtte se seg forvist til andreplassen.

Se Anne Ragnhild Olstad og Steinar Berg i aksjon her.

Akrobatisk Rock'n'Roll er en koreografert swingdans med akrobatiske elementer som doble saltoer og kombinasjonselementer. Bedømningen kan sammenlignes med kunstløp og cheerleading.
I Norge er akrobatisk rock'n'roll en marginal idrett med kun to konkurrerende par internasjonalt, men idretten har stor utbredelse i andre land.

Største nasjoner er Russland, Sveits, Frankrike og Tyskland. I Norge er NTNUI eneste klubb og ekteparet Hilde og Anders Bakken er eneste kvalifiserte trenere og ildsjeler som har holdt liv i rock'n'roll i Norge i to tiår.

Fantastisk sesong
Anne Ragnhild Olstad (30) og Steinar Berg (30) har hatt en fantastisk sesong, og endelig fått sitt gjenombrudd internasjonalt. Første opptur kom på World Cup i Rimini, Italia, i juli, der paret danset seg til en 5. plass. Videre har paret en 6. plass fra World Dancesport Games, Taiwan i september, 3. plass i Praha Open i oktober og 7. plass i World Cup i Moskva, oktober.

Sesongen avsluttes med NM på Fauske 30. november.

Paret møttes i 2003 på nybegynnerkurs i studentidrettsklubben NTNUI i Trondheim. Steinar Berg, opprinnelig fra Fetsund/Akershus er sivilingeniør fra NTNU og Anne Ragnhild Olstad, opprinnelig fra Otta/Oppland er siviløkonom fra Trondheim Økonomiske Høyskole. Paret bor og jobber nå i Trondheim.