Historiske lillehamringer

HISTORISKE: Lillehammer første lag i kajakkpolo: F.v. Erika Sprunck, Oddbjørn Flaa, Peter Vickers, Torgeir Sulheim og Aksel Martin Norberg. Alle foto: Asmund Hanslien

HISTORISKE: Lillehammer første lag i kajakkpolo: F.v. Erika Sprunck, Oddbjørn Flaa, Peter Vickers, Torgeir Sulheim og Aksel Martin Norberg. Alle foto: Asmund Hanslien Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En gang må være den første. Men kanskje ikke mot regjerende norgesmestre...

DEL

LILLEHAMMER: Uansett; de er historiske de fem kajakkpadlerne fra Lillehammer, byens første lag i kajakkpolo – etter å debutert i Norgesmesterskapet på hjemmebane!

Slik kan det gå til at en dommer tar en litt lengre pause i kampen for å forklare regler og taktikk, og at veltrente motstandere får sjarmerende medlidenhet og lar lillehamringene score et par mål ...

Lånte utstyr

Arrangementsleder Frode Flaa så den nye aktivitet på Mjøsa i kjølvannet av den økende kajakkinteressen i byen. 220 er nå medlem i Lillehammer Ro- og Kajakklubb.

Men kan kajakkpolo bli en ny favoritt på Mjøsa?

– Neppe, sier Flaa og innrømmer at det er den strategiske beliggenheten til Lillehammer som var årsaken til at klubben ble spurt om å arrangere nok et Norgesmesterskap i byen.

Dermed ble et Lillehammer-lag utfordret til å delta på banen utenfor klubbhuset ved båthavna på Vingnes. Laget ble rekruttert via Facebook. Ivrige elvepadlere stilte sporty opp. De er som de fleste andre i klubben; mest glad i nærheten til naturen, farten og treningen kajakken gir i Mjøsa og elvene rundt Lillehammer.

Helt ukjente med kajakkpolo er de likevel ikke.

– Vi spiller litt i bassenget på Jorekstad om vinteren for lek og moro, sier Torgeir Sulheim.

Lillehamringene lånte båter og verneutstyr for å delta i den noe smårøffe sporten. Poenget er det samme som i fotball: Score mål. Her to meter over vannflata. De beste er så godt trent og velutstyrt at spesialkajakkene er av karbon. Lillehamringene stilte i plast.

– Det blir som turski og racingski i langrennssporet, medgir Frode Flaa, som forteller at kajakkpolo har vært en voksende aktivitet de siste årene.

– Mersmak

Helgens mesterskap var også en oppvisning i dugnad. Trønderne kom med mål, vestfoldingene med bane. Dommere og sekretariat var dugnad. Fra forbundet kom utstyr til utlån.

– Kanskje burde vi hatt en bane på Mjøsa, men jeg tviler på at det blir en realitet, sier Frode Flaa.

Kanskje ser en ny generasjon padlere noe annerledes på den saken.

– Det her ga mersmak, sier Torgeir Sulheim og Aksel Martin Norberg, to av de historiske som kan glede seg over at klubben får låne utstyret av forbundet fram til januar.

PS: Øvelse gjør mester: Lillehammer ble ikke sist av de sju lagene! Uavgjort mot Bodø sikret sjetteplassen. Norgesmestre ble nok en gang Larvik, foran Trondheim.

Artikkeltags