Høgskolestyret i Innlandet får sitte på overtid

Rektor Kathrine Skretting sier det er en fordel at det nåværende høgskolestyret blir sittende da de er midt inne i søknadsprosessen til å oppnå universitetsstatus.

Rektor Kathrine Skretting sier det er en fordel at det nåværende høgskolestyret blir sittende da de er midt inne i søknadsprosessen til å oppnå universitetsstatus. Foto:

Sju universiteter og høgskoler må velge nye styrer fra august 2019. Høgskolen i Innlandet derimot har fått ja fra Kunnskapsdepartementet til å sitte ut året.

DEL

Styret ved Høgskolen i Innlandet (HINN) har sittet i fire år 31. juli 2019, men har søkt Kunnskapsdepartementet og fått ja til å forlenge styrets funksjonsperiode ut året.

Dermed blir det fortsatt et styre på 15 medlemmer fram til 31. desember 2019. På grunn av fusjonen mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark i 2017 er det flere medlemmer i styret enn det normale, som er 11, skriver nettavisen Khrono.

Universitetsprosessen

Styret ved Høgskolen i Innlandet vedtok på møtet i oktober i fjor å be om forlengelse på grunn av den pågående universitetsprosessen.

Universitets- og høyskolelovens § 9–4 (5) åpner for at Kunnskapsdepartementet i «særlige tilfeller» kan forlenge det samlede styrets funksjonsperiode, samt enkeltmedlemmers tjenestetid.

Rektor Kathrine Skretting sier at det er en fordel å beholde styret på grunn av univsersitetsprosessen. Søknaden ble overlevert Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) 17. desember. En beslutning er ventet tidligst i slutten av 2019.

– Vi ba Kunnskapsdepartementet om at det samme styret som har initiert universitetsprosessen, kunne følge den helt fram. NOKUT sin komité kommer til Høgskolen i Innlandet i september i forbindelse med vurderingen av søknaden om å bli universitet. Uten forlengelse ville komiteen truffet et helt nytt styre, sier Skretting til GD.

Hun selv er ansatt som rektor for Høgskolen i Innlandet fram til 1. mai 2021.

Representanter i dagens styre er:

Styreleder Elin-Sofie Nesje Vestli, Oslo. Eksterne styremedlemmer er Kari Broberg (Lena), Camilla Jarlsby (Roa) Maren Kyllingstad (Rudshøgda) og Aasmund Hagen (Elverum).

Ansattes styremedlemmer er Arve Thorsberg, TA-ansatt, Mette Løhren, TA-ansatt, Jan Andersen, UF-ansatt Yvonne Fritze, UF-ansatt, Susan Lee Nacey, UF-ansatt, Bent Sofus Tranøy, UF-ansatt. Samt studentrepresentantene Kristin Aurora Aldridge, Arild Monkvik Johannessen, Julie Marie Næss og Mathias Helland Olsen.

Artikkeltags