Holder åpent 126 timer i strekk

Klokken er fire på natten og Vegar Hørvel og Marit Tokse har hatt rolige netter på jobb denne uken. Tiden bruker de til å telle varer og å fylle på butikkhyllene.

Klokken er fire på natten og Vegar Hørvel og Marit Tokse har hatt rolige netter på jobb denne uken. Tiden bruker de til å telle varer og å fylle på butikkhyllene. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hva skal man med søvn? Rema-butikker i Lillehammer holder denne uken døgnåpent.

DEL

Dermed kan den mest travle kunde utnytte tiden frem til julaften på best mulig måte. Men hvordan er egentlig ribbesalget klokken fire om natten?

Rydder varer

Klokken er 04.00. På Rema 1000 Helleberg lyser det i vinduene. Inne i butikker jobber noen ansatte med å rydde varer.

Marit Tokse og Vegar Hørvel sørger for at butikken er nattåpen. De begynte på jobb klokken 23.00 og holder dagligvarebutikken åpen til neste skift begynner åtte timer senere. Dette skal de gjøre hele denne uken før jul.

– Det har vært flere her i natt enn tidligere. Kanskje fem totalt. De kjøper brus og andre småting. Ingen har foreløpig lagt hele julehandelen til midt på natten, sier Tokse.

Mye å ta tak i

Når dørene stenger klokken 13.00 julaften, har butikken holdt åpent i 126 timer i strekk. Ungdommene som styrer butikken om natten opplever rolige timer. De kan slå fast at juleribba med tilbehør selger fortsatt best på dagtid.

- Det er stort sett folk som jobber om natten, som handler da. Det renner ikke over av pensjonister her på denne tiden av døgnet, sier Tokse med et smil.

Butikkene merker det store julerushet. Sakte, men sikkert, tømmes hyllene for varer. Da er det godt å ha noen på natten som kan forberede alt til en ny og hektisk dag.

– Det er nok å ta tak i her. Noen måtte uansett fylt på varer, så da er det fint at vi kan holde butikken åpen samtidig, sier Hørvel.

Sover på dagen

Det er andre år på rad at butikken holder døgnåpent før jul. Vegar Hørvel jobbet også i fjor. Han synes det er godt å ha nattevakt.

– Det er fint med litt forandringer. Jeg synes det er fint å jobbe på natten. Da får vi fri når det er på det mest hektiske i butikken, samtidig som det er godt å sove om dagen, sier han.

– Dere blir ikke stuprøtte til julaften, da?

– Neida, dette er en så kort periode at døgnrytmen ikke fester seg ordentlig. Jeg håper i hvert fall ikke at jeg sovner på julaften.

– Stille og fredelig

Dan Steffan Bergmann er nattens sjette kunde. Han dukker opp like før klokken 05.00. Da er han straks ferdig med sitt arbeidsskift som vekter.

– Jeg går hit fordi det er billigere enn på en bensinstasjon. Når man jobber på natten er det greit med butikker som holder åpent, sier Dan Steffen Bergmann.

Han skal bare kjøpe en brus. Da er det godt å kunne gå rett til kassen for å betale.

– Det er godt med mindre folk og en fredeligere butikk. Nå slipper jeg stresset med kø og alt det tullet.

– Kunne du tenkt deg å ta hele julehandelen her nå?

– Nei, det hadde blitt for drøyt, sier han konstant.

Artikkeltags