Gå til sidens hovedinnhold

Lyst til å invitere noen på middag?

Artikkelen er over 4 år gammel

I høst er det 86 utenlandske studenter fra 15 forskjellige land ved Høgskolen i Innlandet Lillehammer. – Fint om folk åpner dørene og inviterer, sier studentprest Anne Anker Bolstad.

LILLEHAMMER: Det internasjonale miljøet ved høgskolen vokser, og i høst er det studenter fra Polen, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Finland, Sverige, Japan, Peru, Namibia, Frankrike, Litauen, Sør-Korea, Spania, Canada og Tsjekkia på plass på Storhove.

Kom med tolv millioner 

Kun én middag

Bolstad ønsker å starte et prosjekt som heter «Dine with a Norwegian» – «Spis middag med en nordmann.»

– Jeg har loddet stemningen blant de internasjonale studentene, og mange er interessert.

– Hvordan skal dette foregå?’

– Ideen er at norske familier får anledning til å invitere to-tre internasjonale studenter, som på den måten får en unik anledning til å bli kjent med norsk kultur og oppleve hvordan det er i et norsk hjem. Det handler kun om én middag. Måltidsfellesskap er med på å bygge broer på tvers av landegrenser.

Høgskolen HINN skal opp til eksamen  

Ønsker kontakt

Studentene Jisu Kim fra Sør-Korea, Jutta Leppäjärvi og Julia Kuivalainen fra Finland og Lea Katharina Wirz fra Tyskland er blant dem som gjerne vil komme på besøk.

– Det ville vært flott å komme hjem til en norsk familie og bli kjent med deres kultur og tradisjoner, sier de fire til GD.

De skal studere ved høgskolen på Storhove fram til jul. Kim studerer business hjemme i Seoul, Leppäjärvi  og Kuivalainen studerer turisme, mens Wirz har valgt journalistikk.

– Hvordan opplever dere Lillehammer og Norge så langt?

– Studentbyen Lillehammer er topp. Det sies at nordmenn er litt skye og avventende, men vi synes folk er åpne og hyggelige. Vi føler oss velkomne.

– Jeg håper mange familier har lyst til å være med i prosjektet «Dine with a Norwegian», sier Bolstad.

Hard kamp om studieplassene på Lillehammer 

– Ta kontakt!

– Hvordan skal folk gå fram?

– Interesserte kan sende en epost til meg og fortelle litt om seg selv. I tillegg er det fint med kontaktinformasjon som telefonnummer og adresse og epostadresse. Når man har meldt sin interesse, mottar familiene opplysninger på to studenter og så er det opp til den norske personen eller familien og ta kontakt med og invitere studentene på besøk.

– Og hva ønsker dere til middag?

– Et typisk norsk måltid, sier Jisu, Jutta, Julia og Lea Katharina.

Professor langer ut mot kritikere av utenlandske forskere 

FAKTA

«Dine with a Norwegian» er et prosjekt for å integrere internasjonale studenter på Lillehammer i lokalsamfunnet.

Målet er at familier eller nekeltpersoner inviterer studentene på én middag.

Interesserte melder fra til: anne.anker.bolstad@sinn.no