GD har gjort en politisk meningsmåling som lørdag presenteres i papirutgaven. Den viser at Høyre har en oppslutning blant velgerne i Oppland på 21,1 prosent. Det er mer enn en dobling siden fylkestingvalget i 2007. Meningsmålingen viser disse resultatene for de andre partiene, med endring fra fylkestingsvalget i 2007 i parantes. Ap 39,5 (-1.9) Sv 5.6 (-0.3) Senterpartiet 14.1 (-1,8) Frp 9,9 (-4,3) Krf 3.0 (-0.8) Venstre 4.1 (- 0.9) og andre 2,7 (-1.1)

For Jørand Ødegård Lunde er meningsmålingen en skikkelig vitamininnsprøyting.

- Å få så gode resultater er også en belønning for arbeidet som er gjort over lang tid. Det er neimen ikke hver dag man opplever en måling som viser en økning på over 100 prosent, sier Høyres listetopp ved fylkestingsvalget.

Nest størst

Hvis denne målingen slår inn, blir Oppland Høyre nest største parti i fylkestinget i neste periode.Med en oppslutning på 21,1 prosent kan partiet komme inn med åtte representanter, mot dagens fire.

Snakker vi med den kommende fylkesordføreren?

- Det spekulerer jeg ikke over foreløpig; først skal det være valg. Men blir det aktuelt, er jeg motivert for en slik jobb. Og med så gode målinger har vi et bra utgangspunkt, sier valdrisen.

Samarbeid?

Dagens måling tyder på at det kan bli svært jevn kamp mellom de politiske fløyene i Oppland.

- Hvem skal Høyre godblunke til for å komme i posisjon?

- Vi vil lete etter gode konstellasjoner, men starter ikke forhandlinger på grunnlag av meningsmålinger. Vi synes det er hyggelig at Høyrevinden ser ut til å blåse også over Oppland, men må huske at dette ikke er valgresultatet. Ikke desto mindre er det en skikkelig motivasjon for å stå på framover for å sikre et like godt resultat i september, sier Ødegård Lunde.