Claudia er endelig i Norge

Claudia Njoki jubler over at hun endelig er i Norge.

Claudia Njoki jubler over at hun endelig er i Norge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Dette er et mirakel, og noe jeg ikke hadde forventet i det hele tatt.

DEL

Claudia Njoki (19) fra Kenya var spesielt invitert til å delta på en ungdomsleir i regi av Lions i Ringsaker. Njoki fikk først avslag på søknaden, men Utlendingsdirektoratet (UDI) fikk omgjort vedtaket etter en intens epost-utveksling med representanter for arrangøren.

I dag klokka 07.00 landet Claudia Njoki (19) på Gardermoen. Det har vært en lang prosess, men nå kan hun endelig puste lettet ut.

- Dette er et mirakel. Jeg var hos ambassaden flere ganger, og ble sendt fram og tilbake. Jeg mistet håpet hele tiden, så det var et mirakel at telefonen om at vedtaket var omgjort kom. Jeg trodde ikke at det var sant, forteller Claudia som sier at hun er litt sliten etter reisen.

Det var Einar Lyngar som tok initiativet til invitasjonen, og som er engasjert i en rekke hjelpeprosjekter i regi av Lions. Han tok henne imot på flyplassen i dag tidlig.

- Hun har smilt konstant etter at hun kom hit, og har fått masse hilsener fra venner i Kenya som unner henne dette. Det er rart å tenke på at i går satt hun under en plastduk i slummen og var lei seg, mens i dag så er hun endelig i Norge, forteller Lyngar.

Gleder seg til å oppleve Norge

Prosessen har vart i en måned, men på formiddagen i går fikk hun beskjed om at hun fikk delta på leir likevel.

Totalt 25 ungdommer fra 19 forskjellige land deltar på ungdomsleiren som foregår i perioden 22. juli-5. august. Leiren skal den første uka foregå på Skarnes og Oftedalen, og den siste uka skal de tilbringe på Starum Hestesenter og på Høvringen. Her får de prøve ulik vannsport, hesteridning og utforskning av norsk natur, men først og fremst skal de utveksle kulturerfaringer.

Alle deltakerne kommer til Norge i løpet av dagen, og skal bo to og to hos ulike vertsfamilier. Claudia skal bo hos Einar og Inger-Lise Lyngar fram hun skal til en vertsfamilie på Vang sammen med Marina fra Brasil. Både det og skulle bli kjent med nye mennesker, og få se mer av Norge, er noe hun gleder seg stort til.

- Det er så fint og grønt her. I Kenya regner det kanskje en eller to dager i året, så det å få oppleve regn er noe jeg gleder meg til, forteller 19-åringen.

Les også:

Ordfører reagerer på visum-avslag 

Claudia (19) får likevel delta på leir

Artikkeltags