To uker uten livstegn fra hundene "Torres" og "Trico"

TO UKER UTEN LIVSTEGN: Dette er jakthundene som ble borte fra ei seter i Øldalen ved Vinstra.

TO UKER UTEN LIVSTEGN: Dette er jakthundene som ble borte fra ei seter i Øldalen ved Vinstra. Foto:

To uker etter at jakthundene "Torres" og "Trico" ble borte fra eierne sine i Øldalen ved Vinstra er det ikke kommet noe livstegn fra hundene.

DEL

– Det var mye folk på hyttene og setrene sist helg. Men så langt har vi ikke fått noen observasjon. Vi har sjekket ut de mest tenkelige plassene hundene kan ha lagt seg til. Dessverre uten resultat, sier Arnt Tore Aspeslåen i Lillehammer.

Les også: Torres og Trico forsvant i fjellet forrige tirsdag

Kan være ved ei hytte

Familien er også denne uken i det aktuelle fjellområdet.

– Vi fortsetter letingen, og vi ber innstendig om at alle som ser spor, eller som har andre opplysninger, om å ta kontakt.

– Det er ikke uvanlig at hunder som stikker av på denne måten oppsøker hytter eller seterhus. I mange tilfeller legger de seg til for å vente på folk. Vi håper at hytteeiere som skal måke tak, eller kjøre utstyr og ved treffer på hundene våre, sier Aspeslåen.

Les også: Hundene funnet etter fire dagers leiteaksjon

Hundene er to og ti år gamle

Sammen med venner og frivillige har familien vært ute på leiting hver dag etter at Trico og Torres forsvant den 26. februar.

– De siste sporene vi har gikk mot fjellområdet Glupen. Hundene kan ha kommet langt av sted på kort tid.

– Det mest sannsynlige er at de har lagt seg til på trappa til ei hytte eller ei seter. La hundene bare få ro til vi kommer, sier Arnt Tore Aspeslåen til den som er så heldig å finne de to savnede jakthundene.

"Torres" er en ti år gammel irsksetter. "Trico" er en engelsksetter på to år.

– Vi var på setra i Øldalen, og var ute på en liten luftetur da hundene plutselig forsvant, forteller Arnt Tore Aspeslåen.

Artikkeltags