- Husken demonteres og området skal beplantes med busker så det blir mindre tilgjengelig.

Det sier eiendomssjef i Vågå kommune, Rune Grindstuen, som sammen med rektor ved oppvekstsenteret, Anita Hølmo og prosten i Nord-Gudbrandsdal, Paul Skuland, var med da de gamle gravene ble påvist av en tilreisende, eldre, dypt kristen mann tirsdag.

LES OGSÅ: Uforklarlege ting skjer i barnehagen

Håper på ro

Hølmo sier de ikke har merket noe til fenomenet siden mandag og at det var helt stille og rolig der da den synske mannen var på besøk tirsdag. Hun håper det vil roe seg nå framover. Skolen tar sommerferie til helgen.

Grindstuen håper en med å av-aktivisere området rundt huskestativet oppnår ro for de ansatte og brukerne av oppvekstsenteret som har opplevd et uforklarlig fenomen med at løse gjenstander har beveget seg gjennom lokalene med ujevne mellomrom i det siste.

Si din mening om hva du tror det er her: Tror det kan være poltergeist i barnehagen

Ikke Snåsamannen

Prost Skuland sier det ikke var Snåsamannen som besøkte Lalm tirsdag, men en annen eldre, synsk mann nordfra som vil være anonym.

-Hva gjorde han?

-Han påviste et sted under huskestativet der han mener det ble gravlagt to fremmede for over hundre år siden – i ikke vigslet jord.

-Blir det snakk om å gjøre nærmere undersøkelser på dette stedet?

-Nei, stedet ble vigslet av ham der og da og det er neppe noe igjen av dem som eventuelt ble gravlagt her for så lenge siden, sier Skuland.

LES OGSÅ: «Kasper» herjer i barnehagen

I samråd med Vågå kommune er det bestemt at huskestativet skal tas ut av bruk og at området det er snakk om skal beplantes, sier Skuland som nå håper fenomenet blir borte på Lalm oppvekstsenter.