LILLEHAMMER: 19 år gamle Ida Follerås fra Lillehammer er én av 40 kvartfinalister i missekonkurransen Frøken Norge. I kvartfinalen møtes jentene til duell, slik at 20 kandidater blir danket ut.

Idas motstander i kvartfinalen er 18 år gamle Caroline Tomine Eikenes fra Kragerø. Hun er skoleelev i formgivningsfag på Kragerø videregående skole. I tillegg jobber hun deltid hos en urmaker i helgene.

TV-opptak

Søndag ettermiddag møttes årets kvartfinalister for første gang. Denne uken blir de 40 håpefulle opptatt med TV opptak på Quality Spa & Resort Holmsbu og fra helgen i Oslo, først og fremst under Hår & Skjønnhet i Oslo Spektrum.

- Jeg kjenner det litt i magen. Tror det blir en super uke litt utenom det normale. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så her stort, og så mye å være med på! skriver Ida på bloggen sin på Frøken Norges hjemmeside, froken.no.

2.200 påmeldte

Opptakene fra kvartfinalene sendes hver dag på TV Norge fra slutten av februar. Hver lørdag, fra 24. februar, sendes et eget Frøken Norge Nytt med aktuelle saker om og med konkurransen.

2.200 håpefulle jenter landet rundt meldte seg på modellkonkurransen Frøken Norge 2007. Blant dem som ble danket ut var Tina Elise Lihaug (18) fra Vinstra og Wenche Midtli (24) fra Øyer.

- Gøy å sjokkere

I sin egenproduserte video på Frøken Norges nettside forteller den Ida Follerås hun har familie og røtter på Lillehammer, men at hun har bodd både i Molde og Mandal. Nå bor hun i Oslo der hun jobber som vekter samtidig som hun studerer noen enkeltemner ved det juridiske fakultet.

- Det er mange på huset som nok synes det er litt rart at vekteren er med i Frøken Norge, men det er jo bare gøy å sjokkere en gang i blant, skriver Ida i sin blogg.

Moelv-jente i kvartfinale

I en annen kvatrfinaleduell møtes 18 år gamle Monica Pedersen fra Moelv og Malin Nilsen (20) fra Farsund. Pedersen går på Hamar Katedralskole og jobber på Vero Moda.

Se flere bilder av Monica på Frøken Norges bildegalleri.

Nye dueller

Etter kvartfinalen møter de 20 semifinalistene hverandre i nye dueller. Deretter står 10 igjen til finalen. To ekstra finalister skal også plukkes ut av juryen, dermed kan det være sjanse for Ida eller Monica i finalen selv om de skulle tape dueller i kvart- eller semifinalen.

I april er det finale – 12 jenter skal her konkurrere om tittelen Frøken Norge/Universe og Frøken Norge/World. TV-showet ledes av Synnøve Skarbø (35).