Informasjonstavler stjålet fra Kroken

STJÅLET: Disse seks informasjonstavlene som Eidsiva satte opp for å informere om rehabilitering av Kroken-dammen, er stjålet. Foto. Inge Møller

STJÅLET: Disse seks informasjonstavlene som Eidsiva satte opp for å informere om rehabilitering av Kroken-dammen, er stjålet. Foto. Inge Møller

Artikkelen er over 5 år gammel

Disse seks informasjonstavlene som Eidsiva Energi satte opp på Kroken tirsdag, ble stjålet etter kun få timer. Eidsiva har anmeldt saken til politiet.

DEL

LILLEHAMMER: Tavlene ble satt opp i forbindelse med at NVE har gitt Eidsiva pålegg om å rehabilitere Kroken-dammen (Krokflø) som ble bygd i 1984.

Planene om den framtidige forsterkningen av dammen har imidlertid skapt reaksjoner blant lillehamringer.

Informasjon

– Folk har etterlyst faktaopplysninger om rehabiliteringen av Kroken. Derfor satte vi opp tavlene med informasjon. Det var et ærlig forsøk, og vi håpet det skulle bli godt mottatt, sier seniorrådgiver Inge Møller i Edsiva Energi AS til GD.

Tavlene var på plass tirsdag ved 14-tiden. Onsdag ettermiddag ble det oppdaget at de var fjernet.

– Det var seks tavler, alle på 70x100 cm. De var festet med fire solide strips hver og en av dem. Men nå er de borte, og de som har gjort det, har vært grundige og ryddet opp etter seg.

– Hvor mye kostet tavlene?

– Tavlene har en produksjonskostnad på 15000–20000 kroner.

Konflikt

NVEs krav om rehabilitering har skapt konflikt mellom motstandere og Eidsiva.

– Er en utbedring av Krokflø økonomisk gunstig for Eidsiva?

– Tvert imot. Det vil bety en utgift på flere titalls millioner kroner. Men dammen er gammel, og det er behov for en forsterkning, sier Møller.

Rehabiliteringen av Krokflø vil etter planen finne sted i sommerhalvåret 2017.

– Vet dere hvem som har fjernet tavlene?

– Nei, men vi har anmeldt saken til politiet, sier Møller til GD.

Artikkeltags