Inne på britisk prestisjeliste: Et av verdens beste steder å bo

Det britiske reisemagasinet Tatler plukker hvert år 101 steder som skal være verdens beste steder å bo.

Det britiske reisemagasinet Tatler plukker hvert år 101 steder som skal være verdens beste steder å bo.

Artikkelen er over 8 år gammel

Per Gynt Gården er inne på britiske Tatler`s 101, listen over verdens beste steder å bo på.

DEL

Gyntgårdbrukeren selv er tett i nesen og varm i pannen etter å ha vært i London i anledning kunngjøringen av Tatler`s 101 for 2010.

- Jeg hørte om den listen for noen år siden, men ante ikke hva det dreide seg om. Jeg skjønte det hadde noe med luksusreiser å gjøre. Det var det hele, sier Mikkel Dobloug.

I sommer kom en dame til gårds og ble i to netter. Dobloug pleide henne etter alle kunstens regler og kjørte henne fra det ene stedet med Olavsrose på til det andre. Han visste ikke at damen var på utkikk etter kandidater til neste års liste.

- Det kom et brev en dag. Fra Tatler. De skulle ha en tre siders reportasje i desemberutgaven og trengte bilder. Da skjønte jeg at noe var på gang, for det er ikke mange som får tre sider i julenummeret. Per Gynt Gården er det første norske, sier Dobloug.

Tatler plukker 101 steder hvert år i flere kategorier. Den lange rekken av gamle tømmerhus i Sødorp ble plassert i kategorien «Hideaways», altså steder du kan gjemme deg litt bort i.

I januarutgaven av magasinet står Per Gynt Gården der sammen med steder som passer best under begrepet «Ufattelig luksus».

- Da vi kom til London og fikk se hvem vi var nominert sammen med, skjønte vi at vi ikke kunne vinne. Vi måtte være fornøyd med å komme på lista, for her er det steder som er helt ufattelige, sier Dobloug.

Han synes desemberartikkelen er grei. Ikke alle kan lese om stedet sitt at det er «en blanding av kongelig palass og fjellhytte» og at verten «prater i ett ravende renn og kjører som en tulling».

- Artig, sier Mikkel Dobloug.

Artikkeltags