Gå til sidens hovedinnhold

Inne som vitne - så ranssiktet

Artikkelen er over 11 år gammel

Den 23 år gamle mannen som er siktet for Breiseth-ranet erkjente i tingretten fredag ettermiddag at det var han som begikk ranet. Han godtok fire ukers varetektsfengsling.

LILLEHAMMER: Mannen i begynnelsen av 20-årene ble tatt inn fredag morgen, og hadde da status som vitne etter at han var blitt observert og påtruffet i byen i det aktuelle tidsrommet for ranet.

- Etter hvert som avhøret av ham gikk framover, endret han status som siktet, sier krimsjef Tor Røislien til GD.

Han sier flere personer var inne til avhør i løpet av dagen, men det er bare 20-åringen som har status som siktet for ranet.

Tor Røislien vil ikke si om den siktede mannen har erkjent ranet.

Den siktede er ukjent for politiet fra tidligere.

Det var klokken 00.29 i natt at ble slått ransalarm på sentrumshotellet First Hotel Breiseth i Lillehammer. Alarmen gikk til et vekterselskap.

En svartkledd ransmann kom inn i hotellets resepsjon og tok fram en pistol. Han ga klar beskjed om at han skulle ha pengene.

Kvinnen bak disken i resepsjonen ble naturligvis vettskremt. Raneren hadde en ryggsekk, som han kommanderte kvinnen til å legge pengene opp i.

GD får opplyst at raneren fikk noen få tusen kroner. Politiet vil ikke si hvor mye.

Presset til å svare

Mens ranet pågikk kom det en mann inn i hotellet, som spurte etter vegen til NSB. Raneren sto da inne i et avlukke bak resepsjonen, og hadde tilkjennegitt at kvinnen bare skulle opptre helt naturlig, verken mer eller mindre.

Under tvang og med et våpen som trusselobjekt, etterkom hun ranerens krav.

Politiet søkte etter raneren hele fredag i Lillehammer sentrum og mener nå de har tatt han. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

Flere ran

Ranet er det andre på kort tid i Lillehammer. 21. mars ble en drosjesjåfør ranet, også han ved hjelp av pistol. Litt tidligere på året ble Bingoen ved Strandtorget forsøkt ranet.

Les mer om det her: Drosjesjåfør ranet i Lillehammer