GD-direktør Jon Kristiansen blir ny NHO-direktør i Innlandet

Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, orienterer bedriften om sin beslutning om å skifte jobb tirsdag morgen.

Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, orienterer bedriften om sin beslutning om å skifte jobb tirsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter åtte år i GD går Jon Kristiansen inn i ny jobb.

DEL

Jon Kristiansen (52) blir Åge Skinstads etterfølger i jobben som regiondirektør for NHO Innlandet.

Kristiansen informerte de ansatte i GD tirsdag morgen om at han har valgt å si opp jobben som administrerende direktør i avishuset Gudbrandsdølen Dagningen. Og at han har takket ja til ny jobb.

Overtar stafettpinnen

– Det kommer til å bli en rå veksling å overta etter Skinstad! Han er en råtass og har skaffet Innlandet et bra forsprang. Jeg skal ta over stafettpinnen etter beste evne, sier Kristiansen.

Han gleder seg voldsomt til den nye jobben, og ser på det som et stort privilegium å få lov til å jobbe med å ta næringslivet i Innlandet framover. Særlig prosessen med fylkessammenslåing ser han på som en kjempestor kraft.

– Denne jobben har jeg svært lyst på. Det er utrolig mye spennende og viktig som skjer i Innlandet nå, sier Kristiansen.

– I Jon Kristiansen har vi funnet en regiondirektør med lang erfaring og solid kjennskap til nærings- og samfunnslivet i Innlandet. Vi ser fram til å få Jon med på laget og i jobben for næringslivet i vår region, sier styreleder Frode Smevoll i NHO Innlandet.

NHO er landets største arbeidsgiverorganisasjon, med 25.600 medlemsbedrifter og jobber med næringspolitikk, arbeidsgiverservice, tariff og ulike medlemstjenester og med styrking av næringslivets omdømme.

Kristiansen begynner i jobben mot våren.

– Utviklet Gudbrandsdølen Dagningen

– Gjennom sine åtte år som administrerende direktør i GD har Jon Kristiansen bidratt til å videreutvikle Gudbrandsdølen Dagningen fra å være en lokal eiet regionavis, til å bli en betydelig regional mediegruppe her i Innlandet, sier styreleder Thor Svegården i GD.

I disse årene er det gjennomført flere oppkjøp, med påfølgende integrering. Det er også gjennomført krevende nedbemannings- og omstillingsprosjekter for å tilpasse seg endringene i mediebransjen.

– Det er derfor svært gledelig å notere at vi nå igjen er i en situasjon hvor opplaget viser vekst og at vi for første gang på mange år kan prioritere å styrke ressurssituasjonen totalt sett i GD, sier Svegården.

Kristiansen forteller at det er med blandede følelser han slutter i GD.

– Det har vært en fantastisk og krevende reise. Det at vi nå har et økende opplag, er godt å ta med seg inn i ny jobb.

Styret i GD vil på nyåret starte en prosess for å finne Kristiansens etterfølger.

– Arbeidsplasser!

Å få flere i arbeid, er den største utfordring i årene framover, mener Jon Kristiansen.

Her har Innlandet flere felter å satse på, blant annet bioøkonomi, teknologi og ikke minst reiseliv.

– Vi har reiselivsprodukter i verdensklasse. Bare se ut av vinduet, her har vi snø, vinter og fantastiske skiløyper. Det er vårt aller største fortrinn!

Les også: Roald Gulbrandsen er konstituert regiondirektør i NHO

Les også: NHO har mange søkere, men bruker hodejegere i jakten på Skinstads erstatter

Les også: Åge Skinstad slutter i NHO – blir ny Swix-direktør

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken