Lesjingene ga mest av alle under årets TV-aksjon

TV-askjonen hadde direktesending fra Søre Ål skole hvor elever, foreldre og lærere mobiliserte.

TV-askjonen hadde direktesending fra Søre Ål skole hvor elever, foreldre og lærere mobiliserte. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TV-aksjonen brakte inn 218,5 millioner kroner til UNICEF. Det sikrer over 470.000 barn skolegang i Syria, Pakistan, Mali, Sør-Sudan og Colombia. Oppland og Hedmark ga sammen rundt 18 millioner kroner.

DEL

Årets aksjon går til UNICEF, og pengene som kommer inn, skal sørge for skoleutstyr, videreutdanning av lærere, oppbygging av skoler og læringssentre i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Fornøyd

Oppland ga vel 8,1 millioner kroner til åretsTV-aksjon. Det er bortimot 850.000 kroner mindre en Hedmark. I snitt ga opplendingene 42,94 kroner per innbygger, mens hedmarkingene ga 45,78 kroner.

- Dette var kjempebra. Kommunekomiteene i Oppland har gjort en strålende jobb, og de mange bøssebærerne som banket på dørene, likeså. Ser vi på bøssebærerne for seg, er Oppland blant de beste i landet, sier fylkesaksjonsleder Wiggo Slåttsveen til GD.

- Hedmarkingene slo opplendingene samlet sett?

- Det stemmer, – og det skjedde for andre gang på 24 år. Vi får unne dem det! For øvrig ga næringslivet i Hedmark betydelig mer enn i Oppland. Det er fordi de to fylkene har ulik næringslivsstruktur. Men bevares, vi er fornøyd med bidragene fra næringslivet i Oppland også. Eksempelvis bidro Kiwi-kjeden og Choice-kjeden med 50.000 kroner hver, sier Slåttsveen.

Han tror for øvrig at det innsamlede beløpet på landsbasis vil øke til bortimot 230 millioner kroner når alle pengene er talt opp.

Lesjingene ga mest

I Oppland var det for øvrig lesjingene som ga mest, med 65,85 kroner per innbygger. Etnedal var nest best med 65,18 kroner. Deretter følger Skjåk (61,46kr), Ringebu (51,23 kr) og Gran (51,06 kr).

Lillehamringene (47,37 kr) var mer rundhåndet en gjøvikenserne (35,99), mens hamarsingene slo dem begge (53,60 kr). Landsgjennomsnittet lå på 41, 55 kroner.

I fjor ble det samlet inn 220 millioner kroner til Røde Kors. Året før fikk Regnskogfondet potten på 189 millioner kroner, en nedgang fra toppåret 2014, da 251 millioner kroner ble samlet inn til Kirkens Nødhjelp.

Artikkeltags