I Lillehammer bor flere enn 50 nasjonaliteter – de gis en stemme i nytt bokprosjekt

 Amund Sperrud fra Mesna Rotaryklubb leder komiteen som arbeider med bok om integrering i Lillehammer. Her er han sammen med  Fadumo Omar Abdullahe og Ibado Hassan Yusuf under siste boklansering.

Amund Sperrud fra Mesna Rotaryklubb leder komiteen som arbeider med bok om integrering i Lillehammer. Her er han sammen med Fadumo Omar Abdullahe og Ibado Hassan Yusuf under siste boklansering.

Artikkelen er over 2 år gammel

"Sammen i Lillehammer – stemmer fra hele verden". Det er Mesna Rotaryklubbs arbeidstittel på et nytt bokprosjekt.

DEL

Lillehammer: – Ideen bak boka er å skrive historien til et utvalg av innvandrerne vi møter i Lillehammer. Om deres bakgrunn, hvordan de ble møtt i Lillehammer, hvordan de er blitt integrert, språkopplæring, kultur, om de er kommet seg inn i arbeidslivet. Kort sagt om de har klart å skape seg et godt liv i Lillehammer. Vi ønsker at historiene skal være fortalt med deres stemmer, at hver innvandrer vi intervjuer skal få sin historie fortalt på sin måte. Boka skal også ha et omfattende billedmateriale.

Slik presenterer leder av bokkomiteen, Amund Sperrud, prosjektet i en søknad til Lillehammer kommune om 50.000 kroner i økonomisk støtte. Bokbudsjettet er på 125.000 kroner.

Mesna Rotaryklubb var i vår medarrangør på Internasjonal fest nummer 17 i Lillehammer. Som en forlengelse av arrangementet, har klubben allerede utgitt én bok: "Internasjonal fest Lillehammer 2002–2017 – smak av en annen verden".

Planen er at den nye boka skal være ferdig innen det blir ny internasjonal fest i byen, i april 2019.

Artikkeltags