Teknologiselskapet Intelligent Quality AS (IQ) på Vinstra meldte tidligere i dag oppbud

- Hva er årsaken til konkursen, mener du?

- Det har vært for ekspansivt det siste året. Antall ansatte har økt voldsomt uten at vi har fått mange nok nye kunder eller de kundene vi har håpet på, sier tillitsvalgt Odd Sandbu.

- Har dere vært kritiske til den prosessen?

- Ja, vi har stilt kritiske spørsmål underveis, spørsmål om det er rett å vokse så fort. Samtidig har jo alle hatt troen på konseptet.

- Stemningen nå?

- Overraskende bra, faktisk. De fleste på Vinstra håper det er mulighet for ny drift, sier Sandbu

Bestyrer boet

Advokat Tor Kolden i Lillehammer er oppnevnt som bobestyrer.

- DnB NOR har sikret drift inntil videre, slik at kundene ikke skal bli skadelidende, sier Kolden.

Det er berammet skiftesamling 23. september i Nord- Gudbransdal tingrett. Alle krav må meldes bostyrer innen 16. september.

Gründer Jonny Tungen ga i august i fjor lederansvaret i IQ over til Anita Krohn Traaseth. Les og: Intelligent Quality med ny leder

Solgte unna

I sommer måtte IQ selge unna deler av selskapet og redusere staben med 22 ansatte. Kommunikasjonsdirektør Rune Støstad mente bedriften ville komme styrket ut.

- Det er ikke enkelt å gå fra gründerfasen og over i en kommersialiseringsfase. Det å vokse er en smertefull prosess, sa Støstad 15.juli til GD.

Fra en stab på nærmere 70 personer var det etter dette igjen 39 ansatte. 24 på Vinstra, tolv i Oslo, en i Molde og to i Stockholm.

Les også: 22 ansatte må gå etter fallende IQ