Økokrim tapte i ulverettssaken

Eidsivating lagmannsrett har satt ned straffene mot fire av de fem tiltalte jegerne og frikjent den siste i ulverettssaken på Hamar.

Eidsivating lagmannsrett har satt ned straffene mot fire av de fem tiltalte jegerne og frikjent den siste i ulverettssaken på Hamar. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er ikke grunnlag for å bruke mafiaparagrafen mot de fem jegerne som sto tiltalt for ulovlig ulvejakt, slår Eidsivating lagmannsrett fast.

DEL

HAMAR: Lagmannsretten har satt ned straffene mot fire av de fem tiltalte jegerne og frikjent den siste, skriver TV2.

48-åringen, som av Økokrim ble beskrevet som hovedmann og initiativtaker til ulvejakt, har fått redusert straffen fra ett år og åtte måneder til ni måneder.

De tre andre fikk også kraftig nedgang i straffen de fikk i Sør-Østerdal tingrett. Alle fire mister jaktretten i tre år.

– Lagmannsretten fant bevist at alle fire hadde deltatt i jakt etter ulv ved Bjørnåsen i Elverum kommune i februar 2014. Den hovedtiltalte ble også dømt for å ha skutt en ulv under åtejakt etter rev i Åmot en måned senere. Begge tilfellene fant sted i den såkalte ulvesona, der ulven har et særskilt sterkt vern, heter det i en pressemelding fra Eidsivating lagmannsrett.

Økokrim vil at alle de tiltalte jegerne skulle sone fra seks måneder til to år i fengsel, og miste jaktretten i flere år. TV 2 har vært i kontakt med Økokrim, som ikke ønsker å kommentere saken før de formelt har mottatt dommen. Ankefristen er på to uker fra dommen er forkynt partene.

(©NTB)

Artikkeltags