De siste to ukene har det vært ulv på ferde i flere sunnmørskommuner. Trolig er det snakk om et streifdyr. På Hellesylt er det funnet ti sau og lam som etter alt og dømme er drept av ulv.

Sannsynligheten er stor for at ulven er en av ulvene tidligere er observert Vågå. En ulv ble som kjent felt ved Lemonsjøen mens en kom seg unna. Den ble senere observert i Skjåk og videre i Lordalen. Trolig er det denne ulven som nå er på Sunnmøre.

Erfarne jegere

Jegerne Jegerne Morten Bredal, Stian Forr og Kenneth Hvattum fra Nord-Fron og Ringebu er tilsluttet det lokale rovviltlaget i Nord-Fron. De har erfaring fra jakt på ulv, bjørn og gaupe.

Sunnmøringene som ikke har opplevd ulv på over hundre år ba derfor dølene om hjelp til å spore opp ulven.

Klokken mandag var jaktlaget på plass i Søvikdalen og Ramstad der ulven ble observert 05.00 samme dag. En av hundene kom på sporet av ulven.

– Men så kom hunden ut av sporet. Ulven har fulgt en grusveg to- tre hundre meter. Hadde sporet vært ferskere hadde det gått, men nå var det borte, seier Morten Bredal til Sunnmørsposten - som ikke er i tvil om at det er ulv som er sett i området.

Jegerne er nå tilbake i Gudbrandsdalen, men er beredt til å rykke ut igjen hvis det gjøres klare observasjoner der man raskt kan komme på sporet med hund.

- Vi jakter med hundene i bånd. De går ikke løst i terrenget. Går de løst i terrenget og møter ulv blir det nok rått parti til fordel ulven, sier Stian Forr til GD.

Utsatt for kritikk

- Rovviltjegere er ofte utsatt for kritikk. Har dere opplevd det etter at dere først stod fram med navn og bilde i Sunnmørsposten?

- Vi har ikke fått noe personlig. Det er kanskje heller rovviltlagene som blir utsatt for kritikken. Det er ikke slik at vi er spesielt hatefulle mot ulv eller ønsker drepe dyret. Som jeger vil jeg gjerne at ulven finnes i norsk fauna, men jeg mener utbredelsen må avgrenses og begrenses. Kort og godt vil je ha en fornuftig rovdyrforvaltning, sier Stian Forr.