Janne ble skutt, blodsporene ble plassert og en ny mann er pågrepet

Lensmann Terje Krogstad, politiadvokat Andre van der Eynden, etterforskningsleder Trond Blikstad.

Lensmann Terje Krogstad, politiadvokat Andre van der Eynden, etterforskningsleder Trond Blikstad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ny utvikling i Janne-saken. En mann er pågrepet for uriktig forklaring.

DEL

(Ringsaker Blad) Politiet har vært tause om Janne-saken siden 19. januar. På en pressekonferanse i dag kom de med svar på noen av de ubesvarte spørsmålene. Ektemannen er siktet for forsettelig drap på sin kone Janne Jemtland. Han ble pågrepet av politiet 12. januar. Dagen etter ble Janne Jemtland funnet død i Glomma.

Påført dødelig skuddskade

- Vi mener at Janne Jemtland ble drept utendørs på eiendommen til henne og ektemannen. Janne Jemtland ble skutt med et håndvåpen. Hun ble påført dødelige skuddskader 29. desember og døde denne dagen. Politiet har ikke funnet våpenet. Vi har derimot øvrige spor vi jobber ut fra. Vi arbeider nå med alle spor og detaljer som kan lede oss videre i forhold til dette våpenet, sier politiadvokat Andre van der Eynden.

Blodsporene skal ha blitt plassert på de to stedene og politiet tror at mobiltelefonen ble ødelagt like etter at den ble registrert på en basestasjon i Brumunddal på morgenen 29. desember.

Politiet mener at Janne Jemtland ble faktet til Glomma med et kjøretøy

Ektemannen er avhørt syv ganger denne uken. Han erkjenner ikke det han er siktet for, men knytter seg til situasjonen der Janne døde. Han forklarer at dette var et uhell.

Mann pågrepet

I tillegg er en mann fra Ringsaker siktet for uriktig forklaring i saken, opplyser politiet på dagens pressekonferanse. Han er ikke siktet for å ha vært med på selve drapshandlingen. Han ble pågrepet onsdag denne uka og fått oppnevnt forsvarer.

Politiet vil ikke si noe om hvilken relasjon denne mannen skal ha til den siktede ektemannen.

Barna blir tatt vare på

Politiet samarbeider med kommunen for å ta vare på barna. Barna har også egen bistandsadvokat som jobber for deres rettigheter.

- Alle gode krefter jobber for at hverdagen til gutta skal bli så god som mulig, sier lensmann Terje Krogstad.

Les også: - Janne var raus, inkluderende og morsom 

Artikkeltags