Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg angrer sånn på
det famøse «Pluto»-sitatet

Artikkelen er over 8 år gammel

Fotograf Morten Krogvold ga tirsdag en uforbeholden unnskyldning for sine uttalelser i Øygard-saken. - For jenta kom det nok seint, bemerket bistandsadvokat Hjortdal.

Øygard-saken, dag 10

Han skal ha fått trusler og opplevd store mengder ubehag, etter han gikk ut i mediene og hevdet at om Øygard var skyldig skulle han bli første beboer på «Pluto».

Like fullt, den profilerte fotografen Morten Krogvold forklarte seg på inn- og utpust i Øygard-saken tirsdag, uten huskelapp.

- Jeg har angret sånn på den uttalelsen. Etter intervjuet slo det meg at det var to parter i denne saken, og den er en tragedie for begge, sa Krogvold i retten.

- Som en far for jenta

I en årrekke har Krogvold drevet fotoworkshop på Vågå Hotel, og i den forbindelse har han stiftet bekjentskap med Rune Øygard. Et godt kollegialt bekjentskap, men ikke nært nok til å være i hverandres bryllup, beskrev han det som.

Han møtte første gang jenta i 2010, i forbindelse med at Øygard ba han ta bilder av henne.

- Jeg opplevde henne da som beskjeden og uten mye selvtillit.

Siden møtte han henne igjen rett før den omtalte Farris bad-turen til Larvik.

- Da hadde hun blomstret. Virkelig flott og rak i ryggen. Jeg tenkte at om Rune kunne ta noe av æren for forandringen var det virkelig flott, sa Krogvold som så på Øygard som en farsfigur for jenta.

Han hadde ingen mistanker om at en slik anmeldelse skulle komme.

- Jeg fikk helt sjokk.

- Ikke sant, Rune?

Krogvold virket som han hadde lyst til å henvende seg flere ganger til Øygard. Etter en opplysning gløttet han bort til tiltalte og spurte kjapt: «Ikke sant, Rune?»

En av meddommerne spurte Krogvold når han sist hadde kontakt med Øygard.

- I går. Samtalen varte i to minutter, svarte han.

Han benektet sterkt at det eksisterer noe som helst nettverk som jobber for ordføreren.

Jentas bistandsadvokat, Nina B. Hjortdal påpekte overfor mediene etter forklaringen at Morten Krogvold er en mann med tyngde.

- For jenta er det nok noe seint med unnskyldningen han kom med her, sa hun.