– Jeg skal bli bonde, jeg!

FRAMTIDAS GARDBRUKER: Thorarinn Sveinsson vil bli gardbruker når han blir stor. Slike gutter vil Oppland bonde- og småbrukarlag ha. I bakgrunnen står leder Terje Holen.  Foto: Inger Stokland

FRAMTIDAS GARDBRUKER: Thorarinn Sveinsson vil bli gardbruker når han blir stor. Slike gutter vil Oppland bonde- og småbrukarlag ha. I bakgrunnen står leder Terje Holen. Foto: Inger Stokland

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg skal bli bonde. Helt sikkert, sier unge Thorarinn. Det er musikk i Oppland bonde- og småbrukarlags ører.

DEL

LILLEHAMMER: Oppland bonde- og småbrukarlag satte sitt preg på gågata i Lillehammer lørdag formiddag.

I anledning markeringen av 100-årsjubileet var det stands og boder hele vegen. En tur gjennom gågata var en reise i lokal matkultur. Kjøtt- og osteprodusenter sto på rekke og rad.

– Vi ønsker å vise hvilket mangfold landbruket har i vårt distrikt, sier Terje Holen, leder i Oppland bonde- og småbrukarlag til GD.

– Får dere bra respons fra folk?

– Det gjør vi. Det er lett å prate med folk om mat. Alle har et forhold til mat, sier Holen.

332.000 personer får melk produsert i Øyer, Gausdal og Lillehammer. 94.000 personer spiser storfekjøtt produsert i de tre kommunene.

– Vi er selvforsynte med flere landbruksvarer i distriktet, og eksporterer til andre deler av Norge. Bær og grønnsaker er det andre deler av Oppland som sørger for, sier Holen fornøyd.

Artikkeltags