- Jeg sykler neste år også

- Dette skal jeg fortsette med så lenge jeg lever, sier Bedir Yiyit (midten). Han er blind og hørselshemmet, men gjennomførte Fredagsbirken på sju timer. På egen sykkel.. Til venstre tolk Alf Wilhelmsen og ledsager Torben Løkås til høyre.

- Dette skal jeg fortsette med så lenge jeg lever, sier Bedir Yiyit (midten). Han er blind og hørselshemmet, men gjennomførte Fredagsbirken på sju timer. På egen sykkel.. Til venstre tolk Alf Wilhelmsen og ledsager Torben Løkås til høyre. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Bedir Yiyit er blind og hører dårlig. Det hindret han ikke å sykle på egen sykkel ni mil over fjellet fra Rena til Lillehammer.

DEL

Lukk øynene. Og se for deg å sykle ni mil i ulendt terreng fra Rena til Lillehammer.

Det må kunne kalles en bragd. Den bragden gjorde Bedir Yiyit under Fredagsbirken.

Vanligvis sykler han med ledsager på tandemsykkel. Ikke denne gangen. På egen sykkel med en ledsager og en tolk syklende ved siden, gjennomførte Moss-karen rittet på kun sju timer.

- Skummelt på asfalten

- Det var skummelt på asfalten og i nedoverbakkene med mange som syklet rundt, sier Bedir til GD.

Yiyit er hørselhemmet i tillegg til å være svaksynt, og det virker også inn på balansen. Ledsager Torben Løkås hadde derfor påmontert mikrofon så han fikk beskrevet løypa i øreklokkene til Yiyit. Rittet gjennomførte de helt uten uhell. Yiyit gir all ros til ledsagerne for en kjempejobb.

Går for Trippelen

- Målet var å gjennomføre, sier Yiyit, og kan med god grunn smile fra øre til øre da GD møter han i målområdet.

Birkebeinerrennet har han gått tre ganger før, og Birkebeinerløpet har han også gjennomført to ganger. Nytt løp blir det om en måned. Og han er i liten tvil om det blir nytt Birkebeinerritt neste år.

- Dette skal jeg fortsette med så lenge jeg lever, sier den blide og veltrente terrengsyklisten.

Les alt om Birkebeinerrittet på GD.no/sport/birken

Artikkeltags