RINGEBU: Fylkesmannen ga fellingstillatelse onsdag etter at ferske ulvespor ble observert i Øyer. Torsdag ble jaktområdet utvidet til å gjelde Øyer, Ringebu, Sør- og Nord-Fron, etter at ulven hadde beveget seg over til Ringebu.

Sett på Tretten

Kvelden før ble ulven observert flere ganger på Nord-Tretten. Rundt 15 personer fra de kommunale jaktlagene i Øyer og Ringebu fulgte sporene fram til Tansmoen i Ringebu torsdag kveld.

– Her beveget den seg så langt fram mot bygda at det var bart. I starten var det flekker med snø, men etter hvert mistet vi sporet, opplyser Tore Kleven, leder for jaktlaget i Ringebu.

Jakta er derfor trappet ned, men det blir lett etter spor på snødekte veger i området. Jegeren som observerte ulven på Nord-Tretten onsdag kveld, kom ikke på skuddhold.
– Noen ganger var det for tett, andre ganger litt for langt unna, sier Kleven.

Klare i Nord-Fron

Det kommunale jaktlaget i Nord-Fron er varslet. Det er ventet at ulven kan bevege seg videre nordover og krysse kommunegrensen.

– Vi er klare til innsats hvis det blir behov for det, sier Geir Groven, kommunens kontaktperson.

Fylkesmannen har gitt tillatelse til bruk av snøskuter i forbindelse med grovlokalisering av ulven, men ikke i tilknytning til jakt eller felling, opplyser Harald Klæbo ved miljøvernavdelingen.
Fellingstillatelsen gjelder foreløpig fram til 16. mai.

Les også: Ulvejakta er i gang