Frekke og kresne juletretyver

Juletreselgerne Svein Arne Andersen og datteren Rosita ble frastjålet både juletrær, belysning og spesiallagde juletreføtter natt til lørdag.

Juletreselgerne Svein Arne Andersen og datteren Rosita ble frastjålet både juletrær, belysning og spesiallagde juletreføtter natt til lørdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke bare fjernet de lysene fra ett tre og satte dem på et de syntes var penere. Juletretyvene brukte også pakketrommelen for å frakte de stjålne trærne lettere.

DEL

- Jeg skjønner ikke hva folk tenker på, sier Svein Arne Andersen fra Vingnes.

Natt til lørdag hadde han besøk av vandaler og tjuvradder på salgstomta si på Stortorget. Tre juletrær, tre sett med belysning og to juletreføtter av smijern ble stjålet - hele salgsutstillingen til ham og datteren Rosita.

- Juletrærne som er stjålet er det som har minst verdi. Juletreføttene av smijern er spesialbestilt for å stå på steinkanten rundt torget, og slike har jeg ikke sjans til å få bestilt nye av før jul, sier den oppgitte juletreselgeren.

- Jeg skjønner ikke hva de skulle med juletreføttene - det går jo ikke an å ha dem på stuegulvet hjemme.

Frekt

Også de fargerike lyslenkene på utstillingstrærne er stjålet. Og det er kresne - og ikke minst frekke - tyver som har vært på ferde.

- Ja visst er det frekt! Vi har dem på video, og der ser du at de plukker lysene av ett tre og finner et annet de synes er finere som de henger dem på. Og så kjører de trærne gjennom pakketrommelen, slik at det skal være enklere å få dem med seg!

- Lever tilbake tyvgodset

Juletretyvene har også vandalisert julegrana på Stortorget: Flere lyslenker er revet ned, slik at treet er nesten mørklagt.

Mens datteren Rosita passet butikken lørdag morgen, kjørte han seg en runde i byen for å se etter tyvgodset - til ingen nytte. Nå oppfordrer han juletretyvene til å levere tilbake tyvgodset.

- Vi vet det er lokale folk, for vi kjenner dem igjen fra overvåkingskameraene, men vi vet ikke hva de heter. De angrer seg sikkert når de våkner i dag og husker hva de har gjort, derfor skal jeg gi dem en sjanse til å levere tilbake tyvgodset før jeg går til politianmeldelse.

Artikkeltags