Julebrus-hysteri

Eline Gjestvang (t. v) og Johanne Svarstad er begge glad i den lokale julebrusen, - men den må være i glass, slår de fast. 
(Foto: Michelle Buer)

Eline Gjestvang (t. v) og Johanne Svarstad er begge glad i den lokale julebrusen, - men den må være i glass, slår de fast. (Foto: Michelle Buer) Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I fjor gikk det tomt for Lillehammer og Hamar julebrus. Det skal ikke skje i år, lover Ringnes. Over 8000 meldt seg inn i støttegruppe på Facebook.

DEL

Til manges store fortvilelse gikk det i fjor tomt for Hamar og Lillehammer julebrus i flere butikker. Det skal ikke skje i år, lover Ringnes. Så fan av julebrusen trenger ikke å hamstre i full panikk. Det var denne uken at julebrus-salget startet.

Informasjonssjef for Ringnes, Hanne Bügel, sier at de har møtt den økte etterspørselen med å lage 28% mer julebrus i år enn det de hadde i fjor. Det betyr at det blir laget 1,8 millioner liter julebrus.

Den lokale brusen har blitt utrolig populær og har fått massiv støtte på nettsamfunnet facebook, der det i skrivende stund er hele 8178 medlemmer.

Gruppa heter: Det finnes bare en julebrus: Hamar & Lillehammer Julebrus

Her diskuteres det blant annet hvilke butikker som har fått brusen og om det er lov å drikke julebrus før desember.

- Fargen på julebrus skal være brun og ikke rød, sier lederen for gruppa Haakon N. Weisser-Svendsen .

HER kan du også se intervju med gruppas leder på NRKs Sveip.

- Jeg synes det er kjempegøy med engasjement rundt brusen, sier Bügel.

Hun mener at det er tradisjon sammen med den gode smaken som gjør at den er så populær. Brusen selges nå i Hedmark, Akershus, Oslo, Østfold, Vestfold og noen plasser i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Det selges klart mest av den i Hedmark og Oppland, men salget er økende over hele landet. Spesielt folk i Akershus og Oslo setter stor pris på denne julebrusen som mange mener har en helt overlegen smak, skriver Ringnes på sine nettsider.

Hva synes du? Er du fan av Hamar og Lillehammer julebrus? Har den en helt spesiell smak? Bli med å diskuter nedenfor.

Artikkeltags