Fikk fri fra jobb for å passe Frelsesarmeens julegryte

Runar Granseth stod onsdag kveld som frivillig ved julegryta i Storgata.

Runar Granseth stod onsdag kveld som frivillig ved julegryta i Storgata. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Frelsesarmeen i Lillehammer mangler folk til å passe julegryta som hvert år sørger for penger som kommer inn til lokalt hjelpearbeid.

DEL

Frelsesarmeen med gode hjelpere har i en årrekke stått på stand i gågata og på Strandtorget før jul. Pengene som kommer inn blir utelukkende brukt lokalt på vanskeligstilte mennesker.

De siste årene har det kommet inn godt over en halv million kroner ved hver eneste innsamling.

Men i år har det skortet litt på frivillige til å stå ved gryta de nødvendige timene før jul.

– Lillehamringene fortjener honnør for sin dugnadsånd og evne til hjelpe. Så det er ikke viljen det står på når vi i år mangler frivillige. Det har blant annet vært tekniske feil med e-post som har gjort at invitasjoner til å stå vakt ikke har kommet ut, sier Arve Bergundhaugen.

Han er ikke med i Frelsesarmeen, men som frivillig hjelper han til med å koordinere julegryteaksjonen.

Trenger flere vakter

– Vi trenger vakter både til gryta i Storgata og til gryta på Strandtorget. Den sistnevnte er innendørs. Der sitter du på en stol skjermet for vær og vind, sier Bergundhaugen som selv tar økter ved grytene.

– Det gir meg mye. Jeg treffer hyggelige folk og jeg er glad for å støtte et godt arbeid. Alle pengene vi får inn går til lokalt hjelpearbeid, fra Brøttum og Biri i sør til Lillehammer, Øyer, Gausdal og helt opp til Fåvang, forteller Bergundhaugen.

I 2018 var det 380 lokale husstander med til sammen 360 barn som fikk hjelp av Frelsesarmeen og julegrytene.

– Hjelpen gis på forskjellig vis. Det foregår blant annet ukentlige matutdelinger. Eksempel på andre tiltak er at Frelsesarmeen lokalt har hjulpet vanskeligstilte barnefamilier med støtte til ferie, forteller Bergundhaugen.

Onsdag var det fortsatt behov for grytevakter på Strandtorget fredag kveld og hele lørdagen.

- Hvis noen har tid til å stille på grytevakt så send meg en e-post til b.arve@online.no, sier Bergundhaugen.

På vakt for en god sak

Runar Granseth sto onsdag kveld som frivillig ved julegryta i Storgata.

Han setter pris på at Frelsesarmeen er en organisasjon som hjelper alle – uten betingelser.

- Jeg hørte det manglet mannskaper for å stå ved gryta og tenkte jeg kunne stå noen timer. Samtidig ble budskapet spredt på jobben om at Frelsesarmeen trengte folk. Arbeidsgiveren min i Brunbjørn var ikke sen om å si at de kunne gi folk fri slik at vi samlet betjente gryta en dag, forteller Runar Granseth som jobber som ressursansvarlig hos telekomselskapet Brunbjørn.

Kollegene var ivrige til å melde seg og hele onsdagen har de betjent julegryta.

- Men jeg presiserer at Brunbjørn ikke bruker Frelsesarmeen og julegryta for å profilere firmaet. Vi står her som privatpersoner, sier Granseth til GD.

Givergleden har vært opplevd som god for Granseth og kollegene.

– Dagens høydepunkt var nok da forgjengeren min på vakt fikk besøk av 3. klasse ved Søre Ål-skole. De hadde til sammen spart opp 3.500 kroner som de ga til julegryta, forteller Granseth.

Artikkeltags