Kalenderpike fra Vinstra

Ragnhild Elvestad (nr 2 fra høgre) og resten av dansegruppa Extravadance ved Norges Handelshøyskole i Bergen stiller lettkledd opp for å skaffe penger til hjelpeprosjekt i Afrika.

Ragnhild Elvestad (nr 2 fra høgre) og resten av dansegruppa Extravadance ved Norges Handelshøyskole i Bergen stiller lettkledd opp for å skaffe penger til hjelpeprosjekt i Afrika. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Disse studinene kaster klærne for Afrika. Ragnhild Elvestad fra Vinstra angrer ikke.

DEL

Det er ikke verken Ulrikken, Fløybanen eller fisketorget som pryder bildene på økonomistudentene i Bergens 2009-kalender. For to år siden stilte guttene på Norges Handelshøyskole (NHH) opp med bar overkropp. Dette året er det jentenes tur. Like lettkledd.

- Vi samler inn penger for Unicef til et skoleprosjekt i Afrika. Målet er å samle inn mest mulig penger, og ved å selge kalender har vi en fin mulighet til å få inn litt ekstra på slutten av året, forteller Johanne Amundsen Wik (19) fra NHH Aid.

- Tilsynelatende lettkledd

De ulike jentelagene ved skolen fikk forespørsel om de ville stille opp for foto i 2009-kalenderen. Alle takket ja, fra styret til rolag, kor og softballaget. Også dansegruppa Extravadance hvor vinstraværen Ragnhild Elvestad er kunsternisk leder, er avbildet i kalenderen.

- Vi er tilsynelatende lettkledde, forklarer Elvestad uten å gå nærmere inn på den saken.

Ingen show off

Ragnhild hadde ingen store skrupler med å kaste klærne sammen med resten av dansegruppa.

- En må jo være positiv når pengene går til et veldedig formål. Jeg regner med at de som ser bildet skjønner at vi har gjort det for et veldedig formål, og at det ikke er slik hei, hei, se på meg, sier hun.

Vinstra-jenta er fornøyd med resultatet.

- Bildene ble veldig uskyldige og smakfulle, sier Elvestad. Hadde bildene vært mer playboyaktige, hadde hun hatt en helt annen holdning til avbildningen.

Trives i Bergen

Siviløkonomstudenten stortrives i Bergen, men skulle gjerne sett at det var flere døler i vestlandsbyen.

- Det er ikke så mange her fra Vinstra og Gudbrandsdalen som det er i for eksempel Oslo og Trondheim. Så det er litt synd, sier hun.

Les også intervjuet med Ragnhild i GD for to år siden: Fikk seks i alle fag

- Tror du noen på Vinstra vil kjøpe kalenderen du er med i da?

- Det hadde jo vært artig. Men den blir nok ikke distribuert der, sier Elvestad.

Kalenderen til den nette sum av 75 kroner legges kun ut i noen butikker i Bergen. Den store distribusjonskanalen for de vel 1000 opptrykte kalenderne er imidlertid via e-post til studentens hjelpeprosjekt.

Artikkeltags