JØRSTADMOEN: - Kjempeartig, sa kaptein Hammerseng da hun ledet landslagstroppen i felles avmarsj til skytebanen, under det som ble en helt spesiell treningsøkt for landslagsjentene i Base Jørstadmoen.

Ingen anelse

- Vi visste ingenting, og spekulasjonene om at det var akkurat på skytebanen vi skulle trene, hadde ingen anelse om. Gøy med slike overraskelser, som så absolutt gir oss et avbrekk i den ellers så beinharde EM-oppkjøringen, sier Hammerseng. Og før skuddene ble avfyrt befalte Hammerseng sin tropp slik en kaptein skal det, det være seg på håndballbanen som i militærleiren. - Fremad marsj, lød det fra Hammerseng der hun befalte sine lagvenninner til å gå skikkelig i takt. Litt passgang og vifting med feil arm ble det riktignok, men ellers et skue de militære i Base Jørstadmoen aksepterte fullt ut. Og på skytebanen var det helt klart en litt nervøs stemning, da troppsbefal og menige soldater fra Sessvollmoen instruerte jentene før de avgjørende skudd ble avfyrt. - Jeg synes ikke dette er noe gøy jeg, sa Katja Nyberg før det hele var i gang. Men etterpå var tonen en helt annen. I hvert fall var samboer og hennes sjef på banen, Gro Hammerseng, godt fornøyd med skyteøvelsen. - Dette gikk over all forventning, og det var skikkelig gøy, var kapteinens kommentar. Og på spørsmål om skytetreningen med krutt ville gi en enda bedre effekt for skuddarmen, hadde hun denne kommentaren: - Jeg får i hvert fall trening på å sikte, sa Hammerseng. I dag vanker det en helt annen trening på det norske håndballandslaget, som først etter en økt i Håkons Hall torsdag formiddag avslutter en lang og nyttig treningsleir i Lillehammer. - Nå er det EM i Sverige som venter, og vi er selvsagt veldig spente på det som skjer der, forteller Hammerseng.

Fikk feltproviant

Og før dagen med skytetrening var slutt på Jørstadmoen, fikk kapteinen og de andre på laget med seg nyttig lærdom fra noe av militærlivets mange gjøremål. Smaken på feltproviant fikk de også, mat de helt sikkert ikke drar med seg over grensa til et spennende håndball-EM.