Gå til sidens hovedinnhold

- Karlsen skal ikke intervjues om slike ting

Artikkelen er over 10 år gammel

Tom Karlsens ordførerutspill i Lillehammer irriterer partikollega i Frp, Henning Johannesen. GD skal ikke intervjue Karlsen om slikt, mener Johannesen.

LILLEHAMMER: Tom Karlsen hadde ikke godkjenning fra styret i Frp til å lansere Terje Rønning fra Venstre som ordførerkandidat, ifølge Henning Johannesen.

LES OGSÅ: Frp vil ha Venstre-ordfører

Johannesen er ikke styremedlem i Frp, men møter i styret ettersom han er leder for kommunestyregruppa.

Oppbrakt

Det er en oppbrakt Henning Johannesen som svarer når GD ringer. GD ønsker å få klarlagt om Frp-styret stiller seg bak lanseringen av Terje Rønning som ordførerkandidat.

- Vi har ikke lansert noen ting, vi. Det er dere, det, sier Johannesen til GD.

- Det var Tom Karlsen som fortalte GD om det?

- Å ja. Men prosessen er ikke aktuell før om et års tid.

- Visste du ikke noe om det?

- Jo, men jeg ble himla overrasket over at det sto i avisa i dag, sier Johannesen.

Instruerer

Henning Johannesen forsøker å instruerer GD om å forholde seg til Frps partiledelse, og kritiserer avisa for å ha intervjuet Karlsen også ved en annen anledning i år.

- Gruppelederen har mer å si enn partiets representant i planutvalget, begrunner Johannesen det med. (Tom Karlsen sitter i planutvalget, red.anm.)

- Er du irritert fordi GD har intervjuet Tom Karlsen?

- Jeg føler at dere kobler prinsipielt gærn't. Den som har rett til å uttale seg om prinsipielle saker, er leder og gruppeleder i partiet.

- Vil du kritisere Tom Karlsen for å ha snakket med GD?

- Det tar jeg med Tom Karlsen. Jeg syns at dere burde ha intervjuet lederen i Frp.

- Karlsen sier at han hadde godkjenning i Frp-styret for å lansere Terje Rønning. Stemmer det?

- Jeg vil benekte at styret har godkjent dette, sier Johannesen.

Oppfatningene spriker

GD bryter umiddelbart instruksen og ringer styremedlemmene i Lillehammer Frp. Ikke alle tar telefonen, og blant dem som gjør det, sier en av dem at hun har pålagt seg selv fullstendig taushetsplikt om det som skjer i Frp. To andre sier at de ikke var på styremøtet der ordførerspørsmålet var oppe, men den ene av dem sier han ble orientert fordi saken ble omtalt i møtereferatet. Den andre av de to sier at saken ikke ble omtalt i møtereferatet fordi det ikke ble fattet noe vedtak, men at han likevel har hørt om det.

- Luftet en idé

Styremedlem Arne Egil Marsteintredet var til stede og forteller hva som skjedde:

- Tom Karlsen luftet en idé som styret sa han kunne jobbe videre med. Men på det tidspunktet visste vi ikke engang om Terje Rønning skulle stå på topp på Venstre-lista og ingen ting ble vedtatt. Det var litt tidlig å gå ut i avisa med dette nå.

- Støtter du ideen?

- Ideen er god. Rønning kan være en samlende ordførerkandidat for alle borgerlige partier. Men vi er avhengige av å få med oss Høyre.