Jarl Goli (59), oppvokst på Næroset i Ringsaker, er i medienes søkelys igjen. Denne gangen er det bruddet med den tidligere danseren, Kjersti Karlsen, som er årsaken. Paret var kjærester i seks måneder. Goli har fire ekteskap bak seg.

– Vi bodde ikke sammen, så da er det ikke et samlivsbrudd. Vi har kjent hverandre i 20 år og fortsetter vårt vennskap, sier Goli til GD.

Mer vil han ikke si om den saken, men viser til et dikt han har skrevet i løpet av dagen – som et svar på alle mediehenvendelser.

"Livet er no. Ikkje i morgon.

Dyrk ikkje sorga.

Vær open.

Tida bær dagen din.

Såra di sjel.

Noko kjem te deg.

No e det vår.

Ser du at dagen er livet du har ...

Ikkje noko du eig, men får."

- Me dyrkar ikke sorga, understreker Goli.

Skriver dikt og historier

Goli bor for tiden i Hemsedal der han jobber mot "Fauskivalen" på Fausko skysstasjon 10.–13. august – en kulturfestival Knut Fausko etablerte for sju år siden. Her har Goli blant annet ansvar for festivalavisa.

- Vi har fått på plass en styrka ungdomsprofil, og presenterer blant annet nye talenter inne folkerockmusikken, forteller Goli, som har utdanna seg og jobba som coach – eller samspeltrenar, som han mener er et bedre ord.

- Jeg liker å jobbe med grupper og utvikling av kultur i et samspill. Da trengs metode og konkrete mål. Metode er et godt kompass til å finne stier som folk ikke ser eller går forbi.

Den siste tiden har han også begynt å skrive dikt på nynorsk og historier fra barndommen på ringsakerdialekt, og i slutten av januar debuterte han med forestillingen "Den stille timen" i Svelvik kirke, med egenskrevne dikt og historier.

- Jeg har blitt gammel nok til å bruke dialekt, og å komme tilbake til nynorsk gir meg inspirasjon, sier Goli, som runder 60 år 23. april.

Fra Portveien til Farmen

Goli er blant annet kjent fra sin programlederrolle i "Portveien 2" på 80-tallet, han hadde en rolle i krimserien "Taxi" i 2012 og deltok i "Skal vi danse" i 2013. I sommer så vi ham i kjendisutgaven av "Farmen".

Les også: Jarl Goli tapte duellen: – Jeg vant

Goli har ifortalt at han ble med i Farmen kjendis for å markedsføre seg som skuespiller, og at han har fått tilbud som skuespiller i kjølvannet av reality-serien.

Spiller biskop i ny musikal

I juni vender Goli nesa mot Bergen og prøver på en ny norsk musikal som skal spilles på Bergenhus festning 5.–20. august.

- Da skal jeg ikle meg rollen som biskop. Det er nok å øve på, forteller Goli.

Musikalen er i regi av Fyllingsdalen teater og har i alt 150 deltakere som fordeles på kor, orkester og skuespillere.

- En stor utfordring for en liten mann. Jeg er glad for å få jobbe med kultur og det er det lille jeg kan, sier Goli