Det viste seg at komiprisen tilhørte humorist og skuespiller Henriette Steenstrup. Lørdag vant hun prisen for årets kvinnelige scenekomiker, under Komiprisen 2014 på Chateau Neuf.

Tok drosje hjem

- Noen arbeidskollegaer og meg har jobbet i Oslo en periode, og lørdag var vi på byen. Vi fant prisen i en drosje på veg hjem, forteller Sveinung Aaboen fra Skjåk.

Prisen hadde navnet til Steenstrup gravert på seg.

Dagen derpå, da gutta hadde fått i seg morgenkaffe og kviknet til tok de en telefon til humoristen.

- Ble hjelma glad

- Hun ble hjelma glad, og kom innen 20 minutter var gått. Det viste seg at det var en annen som hadde rotet den bort, sier Aaboen.

Steenstrup selv er takknemlig for at gutta tok godt vare på prisen hennes.

- De reddet dagen. Jeg hadde gitt min niese på 15 ansvaret for å frakte pokalen hjem, slik at jeg ikke skulle miste den på fest. Så moralen er at tenåringer er bittelitt sløve, og at AF-ansatte er kjernekarer, sier hun i en melding til GD.

Gjev pris

Komiprisen er en årlig norsk pris innen humor, stand up, revy og komedie.

Prisen ble innstiftet «for å hedre Norges fremste humorister og deles hvert år ut til spesielt fortjenstfulle innen komiker-faget».

Henriette Steenstrup vant Komiprisen 2014 for forestillingen En får væra som en er – en Ole Ivars musikal og var i tillegg nominert i årets kvinnelige TV-komiker.