Kjøpte denne for Rica-pengene

IRVING TILFREDS: David Irving har kjøpt denne Rolls Roycen for pengene han fikk fra Rica Victoria Hotel i Lillehammer. Foto: Privat

IRVING TILFREDS: David Irving har kjøpt denne Rolls Roycen for pengene han fikk fra Rica Victoria Hotel i Lillehammer. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Irving gjør natt av folk han møtte på Oslo-turen på sin hjemmeside.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Takket være pengene fra Rica Victoria Hotel i Lillehammer, kan David Irving cruise rundt i London i sin nye Rolls-Royce.

GD har fått tilgang til kontrakten som ble inngått mellom Rica Victoria Hotel og David Irving. Ifølge den måtte hotellet punge ut med 46.000 norske kroner for at de stengte dørene for han etter at han i utgangspunktet hadde fått bekreftet reservasjon hos dem. I gjenytelse måtte Irving holde munn om avtalen og ikke snakke negativt om hotellet.

Les og: Rica betalte Irving 46.000

Det sier Irving han ikke har noen grunn til å gjøre. Da han kom tilbake til hjemstedet sitt i Windsor utenfor London, kjøpte han seg like godt en brukt 82-modell Rolls-Royce Silver Spur for £ 4,500 - summen han fikk fra Rica Victoria Hotel.

GD har fått bilde av det Irving hevder er bilen han kjøpte takket være Ricas sjenerøse kompensasjon.

Han hevder at han har kjøpt bilen for en god pris hos enken etter en av sympatisørene hans, og at bilen skal hentes mandag neste uke.

- Jeg hadde en Rolls-Royce i gamle dager som biografien min om Rommel betalte. Bilen jeg har kjøpt nå er betalt med pengene fra Rica, hevder Irving.

"Friviilig inngått"

Han vil ikke kommentere kontrakten utover at den ble «frivillig inngått av Rica».

Han vil heller ikke si noe om han har inngått lignende avtaler med flere hoteller i Lillehammer. Dette er, etter det GD har grunn til å tro, fordi ingen andre hoteller bekreftet noen reservasjon slik at dette kunne gjelde som en bindende kontrakt med Irving.

Direktør Kjetil Engum på Rica Victoria Hotel ønsker ikke å kommentere bilkjøpet til Irving. Han ønsker heller ikke å uttale seg om detaljene rundt kontrakten som er inngått.

- Vi ble gjennom forhandlinger per mail enige om summen, sier Engum til GD.

- Er det vanlig at dere betaler ut så høye summer i kompensasjon?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Kontaktet flere

GD er kjent med at Irving skal ha vært i kontakt med blant annet First Hotell Breiseth i forbindelse med sitt planlagte foredrag i Lillehammer.

Ansatte ved First Hotell Breiseth sier at det stemmer at de ble kontaktet av Irving, men han har ikke fått penger av dem.

Også direktør Marianne Haraldsen ved Hammer hotell erkjenner at de har blitt kontaktet fra en engelsk mailadresse om reservering av et rom, men at hotellet svarte det var fullt og at de ikke forsto det var Irving før etter at saken begynte å versere i media.

Sponset tur

Norgesturen ble en billig affære for Irving. TV2 har bekreftet at de har betalt reise og opphold i forbindelse med Irvings besøk i Tabloid. På hjemmesiden sin skriver Irving at et vennlig Oslo-politi serverte han hors d'oeuvres, og at turen har kostet ham 52 pund.

Det er summen Irving måtte betale da han betalte parkering på flyplassen for fem dager på forskudd mandag.

På hjemmesiden sin gjør David Irving langt på veg narr av flere av menneskene han har møtt på turen sin til Oslo.

- Trude Teige (programleder i Tabloid, red.anm.) høres ut som en karakter fra Ole Brumm, skriver Irving på sin hjemmeside, og legger til at han, etter et par briske åpningsspørsmål, ble skuffet over at han ikke ble konfrontert hardere.

Artikkeltags