Klokkertro på Kvitfjell

SATSER STORT: Ole Kristian Furuseth foran Studio-H, med 33 ferdigstilte leiligheter.
Foto: Stein B. Olsen

SATSER STORT: Ole Kristian Furuseth foran Studio-H, med 33 ferdigstilte leiligheter. Foto: Stein B. Olsen Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den gamle toppalpinisten Ole Kristian Furuseth har stor tro på Kvitfjell. I disse finanskrisestider holder han på å ferdigstille nærmere 50 leiligheter, sportsforretning og skipub på vestsida i Kvitfjell.

DEL

- Min store drøm er å bygge ut et skiområde fra bunnen av. Da jeg for noen år siden oppdaget dette området var jeg ikke i tvil, forteller Furuseth. Nå er første byggetrinn fullført.

Har is i magen

- Men det er vel ikke akkurat det beste tidspunktet å selge leiligheter i fjellet på? - Akkurat nå må vi nok regne med litt rusk, men det er viktig å ha litt is i magen, sier Furuseth. - Men du sover godt om natta? - Det er ikke noe problem. Vi har kjørt dette prosjektet i egen regi. Det betyr en innsparing på kanskje 15 prosent. Vi har en 8- 10 leiligheter som er usolgte, men vi har en avtale med Kvitfjell Booking. Leilighetene som ikke selges, skal leies ut. Vi vil ha folk i sengene, og vil leie ut på helg og ukesbasis, men også på åremål over lengre tid hvis noen ønsker det. Det er bare å ringe, smiler han – evig optimist og med samme pågangsmot som fra den gang han var toppidrettsutøver.

Trenger senger

Ole Kristian Furuseth har over 650 senger på samvittigheten i Kvitfjell. Nå får han 336 senger på vestsida, resten er på østsiden fordelt på tre prosjekter. - En ting må være klart: - Kvitfjell er et ungt anlegg. Nå går vi over en i litt annen fase. Utbyggingen vil ikke ha samme tempo, men vi har fått antall senger opp på et anstendig nivå. Og Kvitfjell trenger hver eneste seng for å kunne utvikle seg videre. Her er det nok av plass til skiløperne, og da blir jeg irritert når utbyggere blir uglesett.

Vi har stått på døgnet rundt for å skape senger og arbeidsplasser, og hver eneste en er viktig for Kvitfjell. Problemet har vært og er at det er for dyrt å bygge senger bare for å utleie. Det må være en blanding, sier Furuseth.

- Nå får vi se litt hva som skjer framover, men mye taler vel for at vi må ha mer fokus på drift enn utbygging framover. Og det kan være sunt. Ting har skjedd veldig fort i Kvitfjell. Det har vært en eksplosiv utvikling de siste årene, og tiden er nå moden for å stake ut vegen videre i et litt roligere tempo. Det Ole Kristian tenker er å samle utbyggingen, stikkordet er alpinlandsby med overnatting, bespisning og små forretninger.

- Vi må for all del passe oss slik at vi ikke bygger inn skiløypene. Det må være muligheter for utvidelser, og gjestene må føle urørt natur rett utenfor stuedøra. Og vi må ikke glemme lokalbefolkning, folk i bygda må trekkes mer inn. Ungdommen må se mulighetene, tenke kreativt å bidra med å skape arbeidsplasser her etter endt utdannelse.

Fornøyd

- Er det ikke blitt fint? Her er det bare å ta med seg en liter med melk og flytte rett inn. Alt er klappet og klart. Ole Kristian Furuseth har inntatt omviserrollen. Han er kjent for å gå sine egne veier også når det gjelder arkitektur, både utvendig og innvending, Leilighetene i Studio H er ikke store og prangende, men små og effektivt innredet. Sju sengeplasser på to soverom. På den ene veggen, skap fra golv til tak hele vegen. På de andre en stor felles spise- og oppholdsplass med en sofa langs hele veggen som er fastmontert.

- Dette stedet er laget for skifolk av skifolk, forteller Furuseth. På vestsida tenker Ole Kristian Furuseth helhet. Han har funnet en egen skitrasé som er ferdig, og som binder Studio H sammen med det øvrige løypenettet på vestsida. En egen tilbringerheis inn i resten av løypene er på trappene. På vårparten eller til sommeren blir det befaring. Byggetrinn to er skissert ferdig, og lenger borte er det 400 mål som han har utbyggingsavtale sammen med grunneierne på. Når er han usikker på, men nå mer enn noen gang er det viktig å tenke langsiktig.

- Det skal være praktisk, stilig og effektivt. Det handler om å utnytte hver eneste kvadratmeter, smiler Ole og er godt fornøyd.

Artikkeltags