Drapstiltalte banket på avdødes hjem bevæpnet med to kniver og en hammer

Rune Lier var utrykningsleder i Kripos i fjor høst og ble tilkalt til drapsåstedet på Vinstra 31.oktober i fjor. Torsdag forklarte han om de krimtekniske undersøkelsene i Nord-Gudbrandsdal tingrett.

Rune Lier var utrykningsleder i Kripos i fjor høst og ble tilkalt til drapsåstedet på Vinstra 31.oktober i fjor. Torsdag forklarte han om de krimtekniske undersøkelsene i Nord-Gudbrandsdal tingrett. Foto:

Undersøkelser fra Kripos på og rundt drapspstedet på Vinstra påviste blodspor både hjemme hos den avdøde jenta og flere steder på veg til åstedet rett ved.

DEL

Torsdag fortsatte rettssaken mot den drapstiltalte 17-åringen etter at en 16 år gammel jente ble drept på Vinstra 31. oktober i fjor. Etter drapet ba Innlandet politidistrikt om bistand fra Kripos.

På tidspunktet i fjor høst var Rune Lier utrykningsleder i Kripos og han kom sammen med sine kollegaer til åstedet i Sorperoa på Vinstra på kvelden klokka 23:25. Drapet skjedde på ettermiddagen rundt klokka 15:50. Torsdag vitnet han i tingretten og forklarte seg om de krimtekniske undersøkelsene fra stedet.

– Vi ble sendt fra Kripos etter at Innlandet politidistrikt ønsket bistand etter at en ung jente ble drept av en jevnaldrende på Vinstra. Det første vi gjør når vi analyserer døde kropper er å se etter DNA-spor, sa Lier i tingretten.

Han fortalte om undersøkelsene de hadde gjort da de ankom åstedet. De sikret spor utvendig på kvelden, og innvendig dagen etterpå.

– Det var betydelige blodforekomster på åstedet. I tillegg sikret vi flere blodspor på flere steder, sa Lier.

Ved åstedet, og i nærheten, fant Kripos to kniver og en hammer. Disse hadde den drapstiltalte med seg da han banket på døra hjemme hos den 16 år gamle jenta.

– Inne i gangen fant vi blodspor fra den fornærmede. Vi fant også fotavtrykk av den tiltalte inne i gangen, sa Lier.

Han viste fram bilder i retten fra jentas hjem, fra vegen mot åstedet og fra selve åstedet. Kripos fant blodspor hjemme hos den avdøde jenta, på veg mot åstedet og en større mengde på drapsåstedet. De krimtekniske funnene knytter drapstiltalte til den drepte jenta. Hendelsesforløpet er det ingen som bestrider, heller ikke den drapstiltalte 17-åringen.

– I tillegg til bildene lagde vi også 3D-modeller fra flere steder, sa Lier.

Rettssaken torsdag fortsetter med vitnemål av en rettsmedisiner, politioverbetjent ved Innlandet politidistrikt som skal gå gjennom tiltaltes databærere, før tiltaltes far og avdødes søster skal vitne etter lunsj.

Artikkeltags