Politiet: Er redd for å påvirke vitner i drapssaken

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad. Foto:

Politiet sitter med mye informasjon og har god tilgang på vitner i drapsetterforskningen på Vinstra, men er fortsatt svært sparsommelige med opplysninger til offentligheten.

DEL

VINSTRA: Politiet vet hvem som var på stedet under gjerningen. Det er også avhørt et stort antall vitner, deriblant en voksen person som ble skadet i forbindelse med hendelsen. Det antatte gjerningsvåpenet er beslaglagt.

Avhører fortsatt vitner

– Likevel ønsker dere ikke å si noe om hendelsesforløpet. Hvorfor?

– Slik er det i alle straffesaker, særlig når vi er i en fase der vi avhører vitner. Vi har taushetsplikt, dessuten ønsker vi ikke at vitner skal bli påvirket av ting som kommer ut, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad, som minner om at saken senere skal prøves for retten.

– I lokalmiljøet er denne hendelsen et stort samtaletema. Vitnene vil ikke være upåvirket av dette?

– Slik vil det alltid være. Vi vil snakke med vitner før vi går ut med de opplysningene vi har. Dessuten er vi svært tidlig i etterforskningen. Å gjette mye så tidlig vil være helt feil i forhold til å skulle gjennomføre en objektiv etterforskning, sier Grimstad.

Den siktede 16-åringen forklarte seg for politiet sist uke. Videre avhør gjennomføres når guttens medisinske tilstand tillater det, opplyser politiadvokaten. Politiet ønsker ikke å si noe om hva siktede har forklart så langt.

– Dere har ikke gått aktivt ut og bedt om tips i denne saken. Er det fordi dere har god tilgang på informasjon?

– Vi har godt tilgang på vitner og opplysninger, men dette er noe vi vil vurdere etter hvert, hvis det er spesielle ting vi ønsker å belyse. Vi kan ikke si at det er en enkel sak å etterforske, men vi føler at vi har god hånd på etterforskningen, sier Stine Rigmor Grimstad.

Arbeidet med å avhøre vitner er ikke i mål. Grimstad regner med at nye vitner vil dukke opp hele tiden.

Gikk i samme klasse

I en pressemelding onsdag melder politiet at de på nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere spørsmål knyttet til det nøyaktige hendelsesforløpet, motiv eller hvorfor siktede befant seg i nabolaget. Politiet har så langt ikke avdekket at det var noen relasjon mellom siktede og avdøde ut over at de gikk i samme klasse på ungdomsskolen.

De to gikk i ulike klasser på Vinstra videregående skole.

Politiet ønsker ikke å si hvor den siktede 16-åringen befinner seg, ut over at han blir "ivaretatt på en forsvarlig måte på et egnet sted".

Politiet har rutinemessig begjært at en psykiatrisk sakkyndig blir oppnevnt.

Den 16 år gamle gutten fra Vinstra er siktet for drap på en jevnaldrende jente,  og grov kroppsskade mot en person som prøvde å hjelpe. Han ble sist fredag fengslet i to uker med delvis isolasjon og brev- og besøksforbud.

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags