– Umulig å tenke på annet enn henne

Søster til den drepte 16-åringen fortalte retten om et bunnløst savn og et liv som for hennes egen del var satt på vent.

DEL

Den 20 år gamle jenta startet torsdag sin forklaring fattet, og beskrev at hun hadde lite kjennskap til den tiltalte 17-åringen.

Hun hadde sett ham utenfor huset to ganger – mandagen før drapet og på selve drapsdagen 31. oktober.

Tiltaltes far: - Vi fikk høre at det ikke var noe å bekymre seg for

Brast i gråt

Da søsteren videre skulle fortelle hvordan livet hadde vært etter drapsdagen 31. oktober, brast hun i gråt.

– Det er umulig å tenkte på annet enn søster. Alle krefter går med til å savne henne og synes synd på henne, for det hun har vært utsatt for, fortalte søsteren

Selv hadde hun i fjor planer om å ta et par ekstra fag på videregående for senere å studere medisin. Samtidig fikk hun seg jobb på Sundheim Bo- og Treningssenter som tilkallingsvakt.

Fant mengder med voldsrelaterte bilder og videoer på tiltaltes PC på gutterommet

- Alt er satt på vent

– Men alt er satt på vent. Jeg greier ikke å konsentrere meg om noe som helst. Jeg har ikke greid å sove etter dette. Tankene kverner i hodet hver eneste kveld. Hvis jeg får sove så er det mareritt om min søster eller at noen dør, fortalte hun.

19-åringen beskrev en søster som hadde vært en bestevenn fra første stund. De hadde opplevd mye sammen og hadde planer de skulle realisere i framtiden.

Drapstiltalte banket på i avdødes hjem bevæpnet med to kniver og en hammer

Så tiltalte to ganger

Søsteren fortalte i retten at hun ikke kjente tiltalte og kun hadde sett ham to ganger. Den første gangen var to dager før drapet.

– Jeg så ut kjøkkenvinduet og så en gutt komme gående, lutende framover. Det virket som han var på veg inn gjennom hageporten hjemme hos oss da vi fikk øyekontakt.

– Jeg følte at vi sto og stirret på hverandre – så mye at jeg vurderte å slå ut med hendene for å signalisere «-Hva er det?!»
Gutten gikk så videre.

To dager senere, på drapsdagen litt over klokken 14.00 så hun igjen gutten. Denne gangen fra vinduet på vaskerommet hjemme.

– Igjen så det ut som han gikk og stirret inn på huset vårt, fortalte jenta.

Hverdagslivet henne er preget. Hun greier ikke å være i underetasjen der søstrene før hadde sine rom og et bad.

– Hver gang jeg nå ser ut av kjøkkenvinduet eller vinduet på vaskerommet, ser jeg for meg tiltalte igjen. At han går og stirrer mot huset vårt, forteller jenta.

Hun avsluttet sin forklaring i retten med å fortelle om et sårt savn etter søsteren sin.

– Alltid hatt hverandre

– Hun var bare tre år yngre enn meg. Jeg har hatt henne med meg nesten hele livet. Vi har vært bestevenninner fra første stund. Vi har funnet på mye sammen. Vi har alltid hatt hverandre. Vi var ulike og like, men har alltid kommet overens.

I avslutningen av sin forklaring ba søsteren om at retten måtte vise fram noen fine bilder av søsteren.

– Jeg vil vise fram bilder fordi det er så mye stygt som kommer fram i retten. Hun var en fin jente som elsket livet, med drømmer og følelser. Hun var blid mot alle, fortalte søsteren.

Artikkeltags