Flere svar i Vinstra-drapet ventes

Torsdag kveld foretok politiet undersøkelser i flere timer i en skog nær åstedet på Vinstra. Fredag er det fenglingsmøte og pressetreff med politiet.

Torsdag kveld foretok politiet undersøkelser i flere timer i en skog nær åstedet på Vinstra. Fredag er det fenglingsmøte og pressetreff med politiet.

Av

Det er ventet at politiet vil komme med flere opplysninger i drapssaken på Vinstra etter at den siktede 16-åringen blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

DEL

16-åringen som er siktet for å ha drept en jevnaldrende jente på Vinstra onsdag, blir fredag kl. 12.30 framstilt for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer.

Det er ventet at politiet vil innkalle til pressekonferanse i de påfølgende timene etter fengslingen i saken hvor det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål.

Torsdag utførte politiet rundspørring i boligområdet hvor den 16 år gamle jente ble funnet drept, skriver VG. Det ble også utført søk med hund i området, samt at åstedet ble 3D-skannet.

Torsdag kveld foretok også politiet flere undersøkelser i nærheten av åstedet inne i skogen. Politiet har vært svært sparsomme med detaljer og ville ikke fortelle hva de foretok seg.

På institusjon

Den siktede har siden onsdag vært innlagt på sykehus hvor han har fått behandling for en skade han fikk i hånden under hendelsen, har hans forsvarer Lorentz Stavrum uttalt til Dagbladet. Samme avis skriver også at 16-åringen har blitt flyttet fra sykehus til en ikke spesifisert barnevernsinstitusjon et annet sted i landet, hvor han skal være den nærmeste tiden.

Relasjonen mellom de to 16-åringene er fortsatt ikke kjent, annet enn at begge var elever ved Vinstra videregående skole, ifølge VG.

Politiet uttalte torsdag at de ikke har noen spesiell kjennskap til den siktede 16-åringen fra tidligere.

Til GD har forsvarer Lorentz Stavrum uttalt at 16-åringen har opplevd dette som ganske forferdelig.

Avhørt

Lensmannskontoret på Vinstra fikk en telefonoppringning om det som ble beskrevet som en alvorlig hendelse midt i et boligområde på Sorperoa like før klokken 16 onsdag ettermiddag.

En politipatrulje rykket ut og var på stedet etter om lag ti minutter. Polititjenestemennene var bevæpnet og pågrep gutten et par minutter senere. Samtidig var ambulansepersonell framme på stedet og startet førstehjelp.

16-åringen som er siktet, er avhørt, men politiadvokat Stine Rigmor Grimstad ville ikke si noe om innholdet i avhøret da politiet holdt en pressekonferanse torsdag.

Stavrum sier til Dagbladet at hans klient ikke har blitt stilt spørsmål om straffskyld eller tilregnelighet.

Innbyggerne i Nord-Fron kommune har blitt svært preget av det som har skjedd og både onsdag og torsdag ble gjennomført flere møter der voksne og ungdommene møttes for å prate ut og få informasjon. Ett av stedene var Barthaug skole der 150 foreldre og foresatte var samlet for å få råd og veiledning om hvordan de takler den tragiske situasjonen.

Sokneprest Terje Elvestad forteller at det ikke finnes noen oppskrift på hvordan situasjonen og følelsene skal håndteres.

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470 Send video

Artikkeltags