Politiet begjærte to ukers fengsling for drapssiktet 16-åring

Aktor Stine Rigmor Grimstad begjærte to ukers fengsling for den drapssiktede 16-åringen. - En varetektsfengsling vil foregå på et særlig tilpasset sted, sier forsvarer Lorentz Stavrum.

DEL

– Det er begjært to ukers fengsling av siktede og nå venter vi på rettens kjennelse. Hvis den går på å opprettholde politiets begjæring så vil det bli en fengsling, sier forsvarer for 16-åringen, Lorentz Stavrum.

Fengslingsmøtet i Sør-Gudbrandsdal tingrett gikk for lukkede dører fredag ettermiddag. Pressen ba om at det skulle være åpne dører, men ble ikke hørt av dommerfullmektig Jørgen Stræte.

ORDKNAPP: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad hadde det travelt med å reise til Vinstra etter fengslingsmøtet i tinghuset på Lillehammer.

ORDKNAPP: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad hadde det travelt med å reise til Vinstra etter fengslingsmøtet i tinghuset på Lillehammer. Foto:

Fengslingsmøtet foregikk for lukkede dører, men politiet, ved aktor Stine Rigmor Grimstad, begjærte to ukers varetektsfengsling for den drapssiktede 16-åringen. Her sammen med forsvarer Lorentz Stavrum før fenglingsmøtet.

Fengslingsmøtet foregikk for lukkede dører, men politiet, ved aktor Stine Rigmor Grimstad, begjærte to ukers varetektsfengsling for den drapssiktede 16-åringen. Her sammen med forsvarer Lorentz Stavrum før fenglingsmøtet. Foto:

Siktede var ikke til stede

Retten viste til den siktedes unge alder og fare for bevisforspillelse med henvisning til domstolloven.

Den siktede var ikke til stede i tingretten, men det var to representanter fra barnevernet.

– Etter loven skal de være representert, sier Stavrum.

Ifølge han kom det ikke fram noe særlig nytt i fengslingsmøtet.

– Siden saken er klausulert kan jeg ikke gå inn i opplysninger om selve etterforskningen, sier Stavrum.

- En varetektsfengsling vil foregå på et særlig tilpasset sted. Han er veldig preget av situasjonen, sier forsvarer Lorentz Stavrum.

- En varetektsfengsling vil foregå på et særlig tilpasset sted. Han er veldig preget av situasjonen, sier forsvarer Lorentz Stavrum. Foto:

- Varetektsfengsling vil foregå på et særlig tilpasset sted

Klausulert betyr at opplysningene ikke skal ut i offentligheten. Den siktede har samtykket til en eventuell varetektsfengsling.

– Det er en alvorlig sak og en tragedie for både han og alle de som er berørt. En varetektsfengsling vil foregå på et særlig tilpasset sted. Han er veldig preget av situasjonen, sier Stavrum.

Klokka 16 har politiet varslet en pressekonferanse på Vinstra lensmannskontor. GD er til stede.

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags