Vinstra tok farvel

En fullsatt Sødorp kirke på Vinstra tok farvel med den 16 år gamle Laura Iris Haugen.

En fullsatt Sødorp kirke på Vinstra tok farvel med den 16 år gamle Laura Iris Haugen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Laura Iris Haugen (16) ble begravet fra Sødorp kirke onsdag.

DEL

VINSTRA: Over 600 sambygdinger fulgte 16-åringen til graven. Seremonien ble ledet av sogneprest Jens Petter Ous. I en fullsatt kirke tegnet han et bilde av ei livsglad, sosial og omtenksom jente, som var høyt elsket og hadde en stor venneflokk.

Håp, trøst og lys var tema i prestens tale etter tekstlesing. Han snakket om fellesskap, og at det gir trøst og håp å sørge sammen, skulder ved skulder.

Han la vekt på at mennesket, i den kristne troen, har en medvandrer i livet og døden. Han delte bilder fra Eyvind Skeies bok "Sommerlandet", som er en fortelling om håp når alt håp er ute.

De lokale musikerne Marie Klåpbakken, Ole Jonny Bekkemellem og Vegard Moshagen bidro under seremonien, som ble tv-overført til kirkestuen like ved for at flest mulig skulle få ta del i begravelsen.

Den 16 år gamle jenta var elev ved Vinstra videregående skole. Hun etterlater seg foreldre og to søsken. Etter seremonien i kirken ble kisten fulgt til gravstedet av de aller nærmeste.

Sist fredag var det minnestund for jenta på Vinstra videregående skole:

– Du hadde det fineste smilet, du strålte når du kom 

En jevnaldrende gutt er varetektsfengslet og siktet for drapet på jenta for to uker siden. 16-åringen ble drept like ved hjemmet på Vinstra onsdag 31. oktober. Den siktede har foreløpig bare avgitt en innledende forklaring. Så langt har ikke politiet gått ut med opplysninger om hva som kan være motivet, eller hva slags relasjon de to ungdommene hadde.

Artikkeltags