Gå til sidens hovedinnhold

En alvorlig skadet etter knivstikking på Gjøvikbanen – en avgang ble innstilt

Artikkelen er over 2 år gammel

Personen som er knivstukket på et tog i Oslo er alvorlig skadd, melder VG. En person er pågrepet.

(Ringerikes Blad)

Politiet meldte opp hendelsen ved Oslo Sentralstasjon på Twitter klokken 15.26 mandag ettermiddag. Toget hendelsen skjedde på står nå på spor 16, som er blitt stengt inntil videre.

Dette toget står på Gjøvikbane-sporet og skal etter det avisen Hadeland erfarer ha kommet fra Gjøvik / Jaren. Episoden skal ha skjedd på toget.

Tog til Jaren klokka 15.22 skulle gått fra spor 16 ble innstilt. Politiet opplyser at toget holdes igjen ved spor 16.

Informasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz, opplyser at passasjerer som skulle vært med dette toget ble henvist til senere avganger.

Spor 15 og 16 er sperret av inntil politiet er ferdig med sitt arbeid på stedet.

En person i arrest

Vektere på stedet fikk tak i personen som politiet mener står bak angrepet. Ifølge VG er den mistenkte gjerningspersonen en mann i 30-årene.

– Vi avhører flere av passasjerene som vitner, samt sikrer alle nødvendige spor. Vi har også kontroll på kniven som trolig ble benyttet. Den mistenkte er kjørt arrest og vil bli avhørt. Vi følger også opp fornærmede, opplyser politiet.

VG skriver at den skadde er en mann i 20-årene.

Ingen ansatte er skadet

Daglig leder Erik Storhaug i Gjøvikbanen AS opplyser til Oppland Arbeiderblad at ingen av de ansatte var oppe i hendelsen.

– Jeg vet at ingen av våre ansatte er skadet, og at de mest sannsynlig heller ikke var oppe i hendelsen, sier han.

En avgang ble innstilt, men da det kun var 20 minutter til neste avgang, ble det ikke satt inn buss for tog.

Tilløp til panikk

Ifølge operasjonslederen var det tilløp til panikk på stedet. Hendelsen skjedde midt i rushtiden, og det var fullt av mennesker på perrongen da den skadde ble trillet bort til ambulansen. Flere enheter fra politiet og ambulanser var på stedet mandag ettermiddag.

– Vi jobber med kameraovervåking og snakker med vitner, samt følger opp den skadde på sykehus. Den anholdte vil bli kjørt til arresten for å sikre spor, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til VG.

Kommentarer til denne saken