Ifølge politiets operasjonsleder, Knut Westby, ble en mann i 50-årene knivstukket i ryggen. Han ble fløyet til sykehus, men politiet opplyser at mannen var død ved ankomst til sykehuset i Lillehammer.

Se flere bilder tatt på Hornsjø i natt

En 52 år gammel kvinne år gammel kvinne skal ha fått knivskader i noen fingre, og er behandlet på sykehuset i natt.

Raskt pågrepet

Den siktede gjerningsmannen skal ha lettere knivskader. Han ble raskt pågrepet av politiet, og kom ved 03-tiden i natt til politistasjonen i Lillehammer. Før politiet kom til Hornsjøen, skal andre ved skolen ha fått noenlunde kontroll på situasjonen.

Hotellet leies av Stiftelsen Den Reisende Høgskole, i Øyer.

Slo full alarm

AMK slo full alarm da meldingen om knivstikkingen kom ved 23.30-tiden mandag kveld. De første meldingene gikk på at flere var skadet. Flere ambulanser og to luftambulanser rykket ut til Hornsjø Høyfjellshotell. Meldingen var så dramatisk at to politipatruljer utstyrte seg med våpen før de dro til fjells. Pågripelsen av den siktede mannen skal ha foregått udramatisk. Mannen ble pågrepet raskt etter at politiet kom til stedet. Han ble satt inn i en politibil og holdt der noen timer.

- Han er student

Politiet sier at gjerningsmannen er student ved Stiftelsen Den Reisende Høgskole, mens de to skadde personene i 50-årene tilhører staben ved skolen. Det er for tiden ca. 30 personer med tilknytning til skolen på Hornsjøen. Den siktede mannen er 23 år gammel og fra Romania. Politiet opplyser at den drepte er en 54 år gammel norsk mann.

- Oppsto en krangel

- Det skal ha oppstått en krangel, som utartet seg, sier politiets operasjonsleder. Han vil ikke utdype nærmere hva krangelen besto i. Han vil heller ikke si noe nærmere om hva slags kniv som ble brukt under dramaet på Hornsjøen i natt.

Krisetemaet på plass

Ved 02.30-tiden i natt kom det to kvinner fra det kommunale krisetemaet i Øyer til Hornsjøen. Mange av de 30 elevene og ansatte på stedet var naturlig nok oppskaket etter det som hadde skjedd, og kommunen fulgte opp disse utover natten.

Kriminalteknikere

Ved 02-tiden kom også to kriminalteknikere fra Lillehammer og Øyer til Hornsjøen for å foreta kriminaltekniske undersøkelser på åstedet der knivstikkingen skjedde. Den skal ha funnet sted inne i en av de eldre bygningene på Hornsjøen Høyfjellshotell.

Den siktede rumeneren er i politiets varetekt og framstilles for varetektsfengsling onsdag. Mannen blir avhørt i løpet av tirsdag.