Over 3.500 personer har tatt kontakt med Kongehuset med ønske om å delta i festgudstjenesten i Oslo domkirke i forbindelse med kongeparets gullbryllupsdag.

Kongeparet vil dele gullbryllupsdagen 29. august med flere og inviterte mandag 200 av Norges innbyggere til å delta i festgudstjenesten samme dag. De som ønsker å delta ble bedt om å sende en epost til Slottet, men selv om fristen går ut først fredag, ble plassene revet bort nesten umiddelbart.

– Det er utrolig hyggelig at så mange har lyst til å delta på festgudstjenesten som feirer kongeparets gullbryllup. Det er 200 plasser til fordeling, og invitasjoner vil nå bli sendt ut til de som var først ute, opplyser Slottet på sin nettside tirsdag formiddag.

Det ble allerede mandag gjort klart at invitasjonene vil bli fordelt etter «først til mølla»-prinsippet så langt plassene rekker.

Den 19. mars 1968 gikk det ut en offisiell melding fra Slottet om at forlovelse var inngått mellom kronprins Harald og «frøken» Sonja Haraldsen. Bryllupet sto et snaut halvår senere i Oslo domkirke, den 29. august 1968.

Festgudstjenesten finner sted i Oslo domkirke onsdag 29. august klokken 15, og vil bli vist direkte på NRK.

(©NTB)