NTB: I nesten 20 år har kronprinsessen vært medlem av det norske kongehuset etter en storslått bryllupsseremoni i Oslo domkirke 25. august 2001.

Bare dager før bryllupet, 22. august, valgte kronprinsessen å fortelle om sin fortid som hun selv beskrev som «utsvevende», og som mange hadde hatt meninger om.

Etter hennes offentlige uttalelser var dommen i en rekke av landets aviser, deriblant, Dagbladet, Dagsavisen og Vårt Land, at hun måtte tilgis og at det sto respekt av oppgjøret med fortiden.

Engasjert

I dag, 17 år senere, er kronprinsessen stadig på oppdrag for kongehuset og engasjerer seg blant annet i hiv/aids-tematikken, miljø og litteratur.

Deler av denne sommeren har hun blant annet tilbrakt på litteraturtoget, for femte år på rad. I juni reiste hun fra Kristiansand til Stavanger med NSB og Deichman bibliotek på et tog fylt med bøker.

Hun avslørte da at hun også er glad i å skrive selv, men at hun ikke har noen planer om bokutgivelser.

– Jeg tror ikke det ligger for meg, men jeg synes det er veldig gøy å skrive, og har alltid skrevet mye, sa kronprinsessen.

Feirer privat

Kronprins Haakon fylte nylig 45 år han også. Da ble dagen 20. juli feiret på kronprinsfamiliens sommersted Mågerø på Tjøme sammen med kongeparet og prinsesse Märtha Louise.

Kronprinsessens 45-årsdag skal feires privat, opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

I tillegg til bursdagsfeiring står også bryllupsdag på kalenderen for kronprinsessen og familien den kommende uka, men før den tid skal kronprinsparet besøke Jessheim 21. august.

(©NTB)

Les også:

Forfatter Lars Mytting var gjest på slottet torsdag kveld- og han ble tema i kongens tale 

Folket mener Kong Harald gjør den beste jobben av de kongelige

Rørte dronningen til tårer 

– Det hun har gjort vil være normdannende for framtiden

Kronprinsesse Mette-Marit kaster glans over Amandusfestivalen